1. SNL, 18. krog

Olimpija nasedla v Domžalah

Olimpija znova zaostaja za Mariborom. Padec na drugo mesto je prinesel poraz v Domžalah, kjer so Ljubljančani v prvem polčasu povsem odpovedali, v drugem pa po pritisku hitro zbledeli.

Uredništvo
3. december 2017, 8:49

Domžale
1 : 0

Sod.:

Olimpija
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Domžale: Ajdin Mulalić, Dario Melnjak, Matija Širok, Gaber Dobrovoljc, Tilen Klemenčič, Andraž Kirm, Amedej Vetrih (od 80. Nermin Hodžić), Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Marko Alvir (od 90. Žan Žužek), Agim Ibraimi (od 77. Lovro Bizjak).Olimpija: Nejc Vidmar, Branko Ilić, Kenan Bajrič, Dino Štiglec, Mitch Apau (od 72. Nathan Oduwa), Dario Čanađija, Denis Klinar, Nik Kapun (od 69. Ricardo Alves), Rok Kronaveter, Andrés Vombergar (od 81. Leon Benko), Issah Abass.

Foto: uradna spletna stran kluba

Domžalčani so srečanje začeli agresivno in z očitno željo Olimpiji kar najhitreje odvzeti žogo. Ljubljančani so na pritisk odreagirali zmedeno, žogo so povsem prepustili domačinom, ki so že v uvodnih minutah pokazali precej več želje. Igra za oko ni bila preveč atraktivna, videli smo namreč številne prekrške in prekinitve. Nejc Vidmar je v 14. minuti posredoval ob strelu Marka Alvirja. Olimpija je bila v podrejenem položaju in brez ideje, kako sestaviti napad, škripalo je predvsem v zvezni vrsti. Domžalčani so še naprej prihajali pred gostujoči kazenski prostor in bili v 29. minuti za svoj trud tudi nagrajeni. Ibričić je podal, Melnjak pa je žogo spravil za hrbet Vidmarja. Do premora še dve nevarni situaciji pred Olimpijinim golom, enkrat je Vidmar stekel iz gola in onemogočil Alvirja, drugič pa je Dobrovoljc slabo reagiral pred golom, ko je bil v lepi poziciji za neoviran strel. Edini strel gostov je sprožil tudi danes neprepričljivi Denis Klinar, Mulalić pa je bil na mestu.

V drugem polčasu se je Olimpiji začelo hitro muditi. Vse do 53. minute pa je trajalo, da so gostje prvič sprožili proti golu, to je storil Rok Kronaveter, bil nevaren, a se je žoga malce odbila od Melnjaka in nato še od vratnice. Olimpija je pritisnila in v 57. minuti znova v priložnosti, toda po podaji Abassa je Vombergar slabo zaključil. Domžalčani so odgovorili preko Široka, ki pa je napad v 66. minuti zaključil preslabo. Za njim je poizkusil še Ibričić, a meril previsoko. Olimpiji se je čas vse bolj iztekal, konkretnih napadov z zaključki pa ni bilo. Čas se je naposled iztekel in Domžalčani so lahko slavili veliko zmago, Olimpija pa zdaj znova zaostaja za Mariborom.