1. SNL, 10. krog

Domžalska kriza je vse globlja

Domžale nikakor ne najdejo poti iz krize. Po izpadu iz pokala so Domžalčani razočarali tudi na domači prvenstveni preizkušnji, na kateri jih je porazil velenjski Rudar. Odločil je John Mary.

Uredništvo
24. september 2017, 9:45

Domžale
0 : 1
650 gledalcev
Sod.: Damir Skomina

Rudar
 
 
 
0 : 1
 
 
Domžale: Dejan Milić, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc, Matija Rom, Amedej Vetrih (od 84. Alen Ožbolt), Jure Balkovec, Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Jure Matjašič (od 54. Rubin Hebaj), Marko Alvir, Lovro Bizjak (od 72. Luka Volarič).Rudar: Marko Pridigar, Robert Pušaver, Sandi Čoralić, Josip Tomašević, Damjan Trifkovič, Jaka Bijol (od 73. Anže Pišek), Ilja Antonov, Jakob Novak, Klemen Bolha, Leon Črnčič, John Mary (od 78. Edin Junuzović).

Foto: SPS

Domžalčani so v slabi formi in današnjo tekmo so želeli hitro obrniti v svojo smer. Že v prvi minuti so sprožili proti velenjskemu golu, Bizjak pa je zadel le zunanji del mreže. Milić je bil prvič na preizkušnji v četrti minuti, po strelu Maryja. Pridigar je v deveti minuti posredoval ob strelu Ibričića. Na drugi strani tudi posredovanje Milića ob strelu Maryja. Do 31. minute strelov ni bilo, takrat pa je bil Vetrih sam pred Pridigarjem, a njegove strel ni premagal Rudarjevega vratarja. V 36. minuti je poizkusil še Balkovec, ki pa je meril mimo gola. V 42. minuti pa sprememba izida, Pušaver je prodrl po desni, z roba kazenskega prostora pa je zadel John Mary

Domžale so v 40. minuti znova poizkusile, izenačenje je lovil Ibričić, a ni šlo mimo Podlogarja. V 51. minuti so gostje vrnili preko Novaka, Milić pa se je izkazal. Oba vratarja sta uspela v drugem delu igre uspešno varovati svoj gol, Domžalčanom pa se je seveda vse bolj mudilo. Hebaj in Volarič sta bila pri Domžalah najbolj nevarna, vendar Pridigar kljub naletu domačih do izteka 90 minut ni klonil. Pritisk domačih je iz minute v minuto naraščal, žoga pa kljub številnim poizkusom ni in ni našla poti do gola. Zmage so se tako na koncu veselili Velenjčani, Domžalčani pa so le še poglobili svojo krizo.