1. SNL, 10. krog

Gorica nazaj v ritmu zmag

Gorica je na živahni tekmi z 2:1 premagala Krško in se veselila že pete zmage na zadnjih šestih tekmah. Gostje so pri izidu 1:1 zgrešili enajstmetrovko, za zmago znova poskrbel Rifet Kapić.

Uredništvo
23. september 2017, 7:12

Gorica
2 : 1
300 gledalcev
Sod.: Dejan Balažić

Krško
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
Gorica: Gregor Sorčan, Žiga Lipušček, Miha Gregorič (od 14. Jani Curk), Matija Škarabot, Tine Kavčič, Dejan Žigon, Leon Marinić (od 55. Jaka Kolenc), Rok Grudina, Rifet Kapić, Kyrian Nwabueze (od 70. Andrija Filipović), Bede Amarachi Osuji.Krško: Marko Zalokar, Marko Krajcer, Klemen Šturm, Marko Dušak (od 79. Luka Gajić), Marko Jakolič, Josip Balić, Tonči Mujan (od 85. Roko Nakić), Uroš Jovanović, Leo Ejup, Marin Jurina, Nikola Mandić (od 65. Miljan Škrbić).

Foto: SPS

Nogometašem Gorice (pre)visok poraz proti Mariboru ni prišel do živega. Aktualni viceprvaki so doma na zanimivi tekmi z velikim številom priložnosti na obeh straneh premagali Krško in se veselili že pete zmage na zadnjih šestih tekmah. Goričani so se z novimi tremi točkami utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, na katerem bodo ostali ne glede na razplet ostalih tekem 10. kroga.

Krčani so vnovič v napadu pokazali veliko drznosti, saj so si predvsem v prvem delu igre priigrali več priložnosti kot gostitelji. Že v peti minuti je zapretil Nikola Mandić, domači vratar Gregor Sorčan pa je klonil že v naslednjem napadu, ko je po predložku iz kota z nogo zadel Leo Ejup. V 18. minuti je branilec Krškega Klemen Šturm žogo izbil z golove črte, tri minute kasneje pa je sledilo goriško izenačenje, za katerega je po podaji Leona Mariniča poskrbel Bede Osuji. To je bil že tretji zadetek Nigerijca v letošnji sezoni.

Krško je bilo vnovič nevarno v 29. minuti preko Marina Jurine, dve minuti pred koncem polčasa pa je po prekršku Žige Lipuščka nad Jurino sodnik Dejan Balažič pokazal na belo točko. Zalet je vzel Tonči Mujan, njegov slab strel pa je končal mimo gola.

V drugem polčasu sta obe ekipi zaigrali nekoliko bolj previdno, saj je prvih trideset minut minilo v igri med obema kazenskima prostoroma. Monotonost je v 73. minuti prekinil Rifet Kapić, ki je z 20 metrov natančno meril in premagal Marka Zalokarja. V 81. minuti je branilec Krškega Marko Krajcer z glavo meril mimo vrat, nato pa sta sledila še nevarna poskusa Andrije Filipovića - ta je zamenjal debitanta v goriških vrstah Kyliana Nwakaemeja - in Osujija, Jurina pa je imel v drugi minuti sodnikovega podaljška veliko priložnost za izenačenje, a je neoviran žogo poslal čez gol..

Novogoričani bodo v 11. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dan prej gostili Aluminij.