Okrepitvi na Goriškem

Gorica s hrvaškima vezistoma

Danes je dva nova nogometaša predstavila Gorica. Modro-belim sta se pridružila Hrvata Marko Tešija in Matej Šantek, oba člana zvezne vrste.

Uredništvo
1. februar 2018, 2:53

Foto: pigac.si

Gorica je danes okrepila svojo zvezno vrsto. Konkurenco v osrčju goriške ekipe bosta zaostrila hrvaška nogometaša Marko Tešija in Matej Šantek.

26-letni Tešija je nogometno gledano odrasel pri RNK Split, pozneje pa igral še za Zadar, Zrinjski, Zagreb, Rudeš in Dugopolje. V preteklosti je bil član mladih hrvaških izbranih vrst, z Gorico pa je podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja.

"Prihoda v Gorico sem izjemno vesel. S to potezo sem naredil korak naprej v svoji karieri. Želja je pustiti čim boljši vtis na klub in tudi med navijači. Dal bom vse od sebe, da s klubom naredimo čim boljši rezultat," je za uradno klubsko stran med drugim povedal Tešija.

Šele 18 let šteje Šantek, ki v Gorico prihaja na posojo iz Rijeke. Igra na položaju defenzivnega vezista, lani pa je v mladinski ekipi moštva z Rujevice nosil kapetanski trak. "O klubu sem slišal veliko dobrih stvari, med drugim s strani svojega prijatelja Andrije Filipovića, zato se z odločitvijo o prihodu nisem obotavljal. Izkoristiti želim vsako ponujeno priložnost. Od sebe pričakujem veliko, a vse želim pokazati zgolj na igrišču," je dejal Šantek.