1. SNL, 17. krog

Gorica v vse hujši krizi

Gorica je proti najslabši ekipi v ligi, Ankaranu, zapravila dva zadetka prednosti in po zaporednih porazih proti Triglavu in Rudarju doživela novo razočaranje.

Uredništvo
25. november 2017, 5:00

Foto: uradna spletna stran kluba

Gorica je v zadnjih tednih padla v že drugo večjo prvenstveno krizo v letošnji sezoni. Po zelo slabem začetku sezone je sledilo prebujenje in rast po prvenstveni lestvici, v zadnjih tednih pa je četa Mirana Srebrniča znova nadvse neprepričljiva, saj je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah osvojila vsega dve točki. Doma ni uspela premagati niti razglašenega Ankarana, da je sramota še večja, pa so Goričani celo uspeli zapraviti dva zadetka prednosti.

Gorica je imela v prvem polčasu pobudo, a si izrazitejših priložnosti ni priigrala. Vrata Primoža Bužana so oblegali Jan Humar, Bede Osuji, Rifet Kapić in Leon Marinič, Ankaran pa bi svoj edini poizkus skorajda proslavil z zadetkom, saj je v podaljšku polčasa Johan Nkama meril z leve strani kazenskega prostora in zadel vratnico.

Gorica je premoč okronala  55. minuti, ko je po podaji Matije Škarabota z glavo zadel novinec v goriškem napadu Kyrian Nwabueze. Le šest minut kasneje je Gorica podvojila prednost, ko je po dvojni podaji z Osujijem zadel prvi goriški strelec Rifet Kapić.

Povratek Ankarana se je začel deset minut kasneje, ko je po podaji Bradleyja Meledjeja zadel specialist  za akrobatsko izvajanje avtov Tim Vodeb. V 79. minuti so Ankarančani ostali brez Nigerijca Nkame, ki je prejel drugi rumeni karton, le tri minute kasneje pa  so  z igralcem manj vseeno izenačili in sicer preko razigranega Meledjeja, ki je izkoristil slabo izbijanje goriškega vratarja Gregorja Sorčana. Do izteka srečanja je imela Gorica preko Kapića in Nwabuezeja dve priložnosti za zmago, a je svojo vlogo pri veliki točki uspešno odigral tudi vratar gostov Bužan.