1. SNL, 11. krog

Maribor remiziral z zadnjim Triglavom

Maribor si je privoščil največjo prvenstveno sramoto v letošnji sezoni. Pred svojimi navijači je remiziral brez zadetkov proti zadnje uvrščenemu Triglavu iz Kranja. Maribor že četrtič na 11 tekmah igral 0:0.

Uredništvo
30. september 2017, 10:20

Maribor
0 : 0
1500 gledalcev
Sod.: Asmir Sagrković

Triglav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maribor: Matko Obradović, Aleksander Rajčevič, Mitja Viler, Martin Milec, Jean Claude Billong, Damjan Bohar, Valon Ahmedi, Marwan Kabha (od 73. Dino Hotić), Blaž Vrhovec, Martin Kramarič (od 63. Marcos Morales Tavares), Jasmin Mešanović.Triglav: Elvis Džafič, Momir Bojić, David Zec, David Tijanić, Dejan Robnik, Vlado Šmit, Igor Bukara (od 76. Dino Suljević), Nejc Križaj (od 48. Kristjan Arh Česen), Alen Krcič, Matej Podlogar, Matej Poplatnik (od 83. Tom Žurga).

Foto: pigac.si

Maribor si je danes pred svojimi navijači - teh se je zbralo vsega 1.500 - pripravil veliko sramoto. Že na prvi tekmi v Kranju se je Triglav sicer izkazal kot žilav nasprotnik, proti kateremu so Mariborčani za zmago potrebovali veliki preobrat od 0:2 do 3:2, kljub temu pa je v Mariboru gostovala ekipa, ki kot edina doslej v slovenskem državnem prvenstvu še ni zmagala in zaseda zadnje mesto na lestvici.

Goste je prvič po slovesu Antona Žlogarja vodil aktualni športni direktor kluba Siniša Brkić, premierno pa je v majici Triglava nastopil tudi nekdanji član Celja, Rudarja in Interblocka Matej Podlogar.

Maribor je imel pričakovano pobudo, a kaj sila nevaren pred vrati Elvisa Džafića ni bil. V 11. minuti je slednji dobro reagiral po strelu Damjana Boharja, še najbližje pa je bil Maribor v 25. minuti, ko se je po odboju od gostujočega branilca žoga odbila v vratnico.

Maribor je napadal tudi v nadaljevanju, a pokazal zelo malo kreativnosti pri zaključevanju akcij. V igro je prvič po poškodbi vstopil Luka Zahović, bolj nevaren pa je bil v zadnjih trenutkih tekme Dino Hotić, ki je dvakrat nevarno zapretil z razdalje.

Maribor je že četrtič v letošnji sezoni srečanje v slovenskem prvenstvu odigral brez zadetkov, navkljub sramotni predstavi pa se mu še vedno ponuja priložnost, da prevzame vodstvo na lestvici po 11. krogu, a le v primeru, če bo Gorica v nedeljo premagala Olimpijo.