1. SNL, 18. krog

Tavares z absolutnim rekordom junak Maribora

Marcos Tavares je tik pred koncem srečanja Mariboru priigral prigarano zmago proti Gorici, sam pa je s 131. zadetkom v 1. SNL postal absolutni rekorder državnega prvenstva. V Ljudskem vrtu le tisoč gledalcev.

Uredništvo
2. december 2017, 10:34

Maribor
2 : 1

Sod.:

Gorica
 
 
1 : 0
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
 
2 : 1
 
Maribor: Jasmin Handanovič, Marko Šuler, Mitja Viler, Martin Milec, Jean Claude Billong, Dare Vršič (od 91. Blaž Vrhovec), Damjan Bohar (od 85. Martin Kramarič), Marwan Kabha, Aleks Pihler (od 72. Sunny), Gregor Bajde, Marcos Morales Tavares.Gorica: Gregor Sorčan, Miha Gregorič, Matija Škarabot, Uroš Celcer, Tine Kavčič, Žiga Lipušček, Rok Grudina, Dejan Žigon (od 82. Leon Marinić), Rifet Kapić, Bede Amarachi Osuji (od 90. Tilen Nagode), Kyrian Nwabueze (od 77. Andrija Filipović).

Foto: pigac.si

Sobotni večer v Ljudskem vrtu bo šel v zgodovino zaradi zadetka kapetana Maribora Marcosa Tavaresa, ki je dosegel svoj 131. zadetek v slovenskem državnem prvenstvu, sicer pa je Maribor osvojil pomembne tri točke s katerimi je povečal pritisk na Olimpijo, ki bo v nedeljo gostovala v Domžalah. Prav tako si bomo zapomnili tudi zelo skromen obisk na tribunah Ljudskega vrta, na katerih si je pomemben prvenstveni obračun po uradnem zapisniku ogledalo vsega 1.000 gledalcev.

Po taktičnem začetku tekme je prvič zavrelo v 25. minuti, ko so Goričani po padcu Rifeta Kapića v kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko, a je sodnik Nejc Kajtazović ocenil, da Marko Šuler ni storil prekrška za najstrožjo kazen. Šest minut kasneje je Maribor prvič zapretil s strelom Dareta Vršiča z 20 metrov, v 41. minuti pa je v goriških vrstah poizkusil Matija Škarabot, a je njegov strel z glavo le za malo zgrešil okvir gola. Maribor je povedel že v naslednjem nevarnejšem napadu in sicer je po lepi asistenci Martina Milca Damjan Bohar "iz prve" lepo zadel žogo in gostitelje popeljal v vodstvo.
Le štiri minute po začetku drugega dela igre so Goričani izenačili. Po desni strani je ušel Nigerijec Kyrian Nwabueze in ob slabi reakciji Jasmina Handanovića, kateremu je žoga ušla pod roko, izenačil na 1:1. Mariborski kapetan Marcos Tavares je imel rekord na pladnju že v 56. minuti, a mu je tik pred golom spodrsnilo, s čimer je lepa priložnost za vodstvo splavala po vodi.

Maribor je slabe pol ure igral z igralcem več, saj je v 65. minuti Kajtazović pokazal drugi rumeni karton branilcu Gorice Urošu Celcerju. Tavares je bil znova zelo blizu uspehu deset minut kasneje, ko je njegov strel končal tik ob levi vratnici, odrešitev pa je prišla dve minuti pred koncem srečanja, ko je po novi asistenci Milca Brazilec le zadel z glavo in postavil nov mejnik slovenskega prvenstva.