Liga prvakov, 6. krog

Tavaresov prvenec za veliko točko

Maribor se je od Evrope za leto 2017 poslovil s še enim zelo dobrim rezultatom v ligi prvakov. Slovenski prvaki so remizirali s Sevillo, do tretje točke pa so prišli po zaslugi prvenca Marcosa Tavaresa v ligi prvakov!

Uredništvo
6. december 2017, 10:45

Maribor
1 : 1
11976 gledalcev
Sod.: Ovidiu Hațegan (ROM)

Sevilla
1 : 0
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
Maribor: Jasmin Handanovič, Marko Šuler, Mitja Viler, Martin Milec, Jean Claude Billong, Damjan Bohar (od 90. Dino Hotić), Marwan Kabha, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler (od 79. Dare Vršič), Gregor Bajde, Marcos Morales Tavares.Sevilla: Sergio Rico, Gabriel Mercado (od 69. Jesus Navas), Clément Lenglet, Simon Kjaer, Sergio Escudero, Pablo Sarabia, Ever Banega, Wissam Ben Yedder (od 76. Luis Fernando Muriel), Guido Pizarro, Joaquín Correa, Michael Krohn-Dehli (od 59. Ganso).

Foto: pigac.si

Dogajanje v Mariboru se je začelo s popolno prevlado Seville na polovici domače ekipe. Andaluzijci so zagospodarili na igrišču in pritisnili proti kazenskemu prostoru Maribor je prvič konkretno prečkal polovico v 10. minuti, Martin Milec je potegnil po desni podal na drugo vratnico, žoga je preletela Rica, Marcos Tavares pa je z glavo dosegel svoj prvi gol v ligi prvakov! Navijači so skočili na noge! Po doseženm golu je Maribor znova postavil formacijo pred svoj kazenski prostor. V 18. minuti je Maribor poizkušal drugič nocoj, tudi tokrat z glavo, a je bil Aleks Pihler premalo natančen. Sevilla je vztrajala z žogo v nogah, a z izjemo nenevarnega strela Banega z razdalje ni storila veliko. Na drugi strani so Mariborčani odgovorili preko Pihlerja, a tudi on je bil premalo natančen. Precej bolj je bil v 32. minuti nevaren Damjan Bohar, ki je s strani poizkusil s strelom, meril je po tleh, toda preslabo za Rica. Mučenje žoge je v 42. minuti prekinila nova priložnost Maribora, Gregor Bajde je podal Marcosu Tavaresu, ki je streljal iz prve, močno, a premalo natančno. Prvi polčas se je končal z vodstvom Maribora, odvil pa se je po scenariju držanja žoge Seville, a na drugi strani iz štirih priložnosti nevarnega Maribora. 

Takoj na začetku drugega polčasa nalet Seville. Strel Everja Banege je bil nevaren, toda Jasmin Handanović se je izkazal z epsko obrambo in to dvakrat v eni akciji Andaluzijcev. Začetni nalet gostov se je umiril in Sevilla je padla v tempo igre iz prvega polčasa, se pravi z veliko prometa, a z malo učinka. V 59. minuti se je za strel z razdalje odločil Escudero, Handanovič je imel kar nekaj dela, a je uspel posredovati. V 62. minuti nov strel gostov, Ben Yedder je z glavo meril mimo gola. Na drugi strani takoj odgovor Maribora, nevaren diagonalen strel je sprožil Damjan Bohar, ni bil daleč od uspeha. V 71. minuti je bil Jasmin Handanović še enkrat veliki junak Maribora, iz neposredne bližine je nadenj prišel Ben Yedder, toda mariborski vratar je odlično posredoval. Ko se je že zdelo, da bo Sevilla nocoj težko dosegla gol, je z roba kazenskega prostora v 74. minuti ustrelil Brazilec Ganso in izid v Ljudskem vrtu poravnal. Sevilla je bila še naprej nevarna, v 81. minuti znova preko Gansa, ki je podajo z desne strani na drugi vratnici podcenil in končalo se je srečno za Maribor. izid 1:1 je odgovarjal obema ekipama, Sevilla je zaradi visoke zmage Liverpoola nad Spartakom tako ali tako že bila uvrščena naprej, za Maribor pa je bila to tudi že tretja točka to sezono. Ta tekma je tudi potegnila črto pod mariborsko evropsko sezono, ki je bila, gledano v celoti, izjemno uspešna.