Na pomolu je "prepovadan prestop"

Alexandru Cretu iz Olimpije v Maribor!

Maribor bo na današnji tiskovni konferenci z veliko verjetnostjo predstavil novega igralca, ki prihaja iz vrst največjega tekmeca. Srednjo vrsto aktualnih državnih prvakov bo okrepil Romun Alexandre Cretu.

Uredništvo
13. februar 2018, 10:22

Foto: SPS

Časnik EkipaSN poroča, da bo Maribor svoje vrste okrepil z igralcem, čigar prihod bo deležen posebne pozornosti predvsem zato, ker zadeva prihod  igralca iz vrst največjega tekmeca. Neposredni prestopi igralcev iz Olimpije v Maribor in obratno so zelo redki, "tabu" pa bo prelomil 25-letni romunski vezist Alexandre Cretu, ki se je z odhodom v Maribor spogledoval že v preteklosti.

Cretu v letošnji sezoni v moštvu Olimpije igra povsem marginalno vlogo, saj je v slovenskem državnem prvenstvu zbral vsega 26 minut igre. Skupno je sicer v majici Olimpije, kamor se je preselil na pobudo nekdanjega športnega direktorja Ranka Stojića, zbral 23 nastopov, enega od dveh zadetkov pa je dosegel prav proti svojemu bodočemu klubu.

Cretu se je še tedni v srbskih medijih omenjal kot morebitna okrepitev beograjskega Partizana, na koncu pa bo kot kaže vendarle ostal v Sloveniji in poskrbel za to, da bo večni derbi v prihodnje tudi zaradi njegovega prestopa še bolj "začinjen."

EkipaSN poroča, da ima Cretu v pogodbi zapisano klavzulo, po kateri lahko Olimpijo zapusti proti plačilu 100 tisoč evrov odškodnine, ki je bo Maribor kot kaže tudi aktiviral.

V taboru Maribora so danes ob 13.30 že sklicali tiskovno konferenco, na kateri bodo z veliko verjetnostjo predstavili igralca, ki bo v srednji vrsti aktualnih slovenskih prvakov nasledil Marwana Kabho.

Maribor je bil v zimskem prestopnem roku zelo aktiven, saj je doslej svoje vrste že okrepil s tremi novimi igralci in sicer branilcema Kassimom Doumbiajem in Sašo Ivkovićem ter napadalcem Janom Mlakarjem.