1. SNL, 8. krog

Hladen tuš pred ligo prvakov

Zadnji preizkus pred začetkom tekmovanja v skupinskem delu lige prvakov se za Maribor ni iztekel po željah in pričakovanjih. Celjani so z novim trenerjem Dušanom Kosićem z Ljudskega vrta odnesli točko (0:0.

Uredništvo
8. september 2017, 10:59

Maribor
0 : 0

Sod.:

Celje
 
 
 
 
 
 
 
 
Maribor: Jasmin Handanovič, Marko Šuler, Mitja Viler, Aleksander Rajčevič, Martin Milec, Damjan Bohar, Blaž Vrhovec (od 77. Dare Vršič), Sandi Ogrinec (od 64. Marwan Kabha), Jasmin Mešanović, Gregor Bajde (od 74. Martin Kramarič), Marcos Morales Tavares.Celje: Metod Jurhar, Janez Pišek, Amadej Brecl, Deni Štraus (od 49. Nino Pungaršek), Elvedin Džinić, Tadej Vidmajer (od 81. Herolind Cikaqi), Jure Travner, Rudi Vancaš Požeg, Luka Žinko, Mitja Križan (od 57. Nikola Gatarić), Filip Dangubić.

Foto: pigac.si

Maribor je zaradi prihajajočega evropskega obračuna proti Spartaku iz Moskve svoje domače "obveznosti" opravil že v petek, ko je pred približno 3.000 gledalci na štajerskem derbiju gostil Celjane. Goste je s klopi premierno vodil nekdanji trener Olimpije Dušan Kosić, ki je na položaju prvega trenerja nasledil Tomaža Petroviča. Kosić se je ob svojem debiju odločil za precej hrabro potezo, saj je od prve minute v ogenj poslal dva sveža obraza in sicer Mitjo Križana in debitanta v 1. SNL Denija Štrausa.

V prvem polčasu je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, velikih priložnosti pa ni bilo. V 30. minuti je streljal Križan, a njegov poizkus Jasminu Handanoviću ni povzročil prevelikih preglavic. Devet minut kasneje sta v domačih vrstah zapretila reprezentanta Gregor Bajde in Mitja Viler, minuto pred koncem polčasa pa je sploh prvi strel v okvir vrat usmeril Marcos Tavares, a Metod Jurhar ni imel težkega dela.

V drugem polčasu se je igra bolj razživela. Navkljub temu so se priložnosti pričele vrstiti šele v drugem delu in sicer prva v 72. minuti, ko je strel Damjana Boharja končal v zunanjem delu mreže. V 75. minuti je Jure Travner blokiral strelu Jasminu Mešanoviću¸, nato pa je v igro vstopil povratnik Dare Vršič, ki pa je le štiri minute kasneje zaradi poškodbe predčasno končal srečanje.

V 83. minuti je pri Celjanih znova poizkusil Križan, najlepša priložnost pa je v sodnikovem podaljšku pripadla Mešanoviću, a je njegov strel z desetih metrov Jurhar ubranil in Celjanom priskrbel veliko točko.