Štirje slovenski klubi v nizki preži

Slovenski četverec v čakanju tekmecev

V Nyonu bodo danes točno opoldne pričeli z žrebom parov kvalifikacij v Ligi prvakov, uro kasneje pa bodo imena svojih nasprotnikov izvedeli tudi trije slovenski predstavniki v evropski ligi.

Uredništvo
19. junij 2017, 8:51

Foto: pigac.si

Z žrebom parov kvalifikacij v Ligi prvakov in Ligi Europa se bo danes uradno začela nova evropska sezona, v kateri bodo vnovič slovenski klubski nogomet predstavljali štirje klubi - prvak Maribor ter Domžale, Olimpija in Gorica, ki bodo nastopili v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo.

Žreb kvalifikacijskih parov prvega in drugega Lige prvakov bo na sporedu točno opoldne, Maribor pa je zaradi visokega koeficienta med 17 nosilci. Predstavniki evropske nogometne zveze bodo najprej izžrebali pare prve kroga, nato pa bo prišel na vrsto tudi Maribor, ki že lahko pogleduje proti imenom morebitnih nasprotnikov. Ti so sledeči: Žilina, Žalgiris, Dundalk, Zrinjski, Dudelange, Honved, Kukesi, Vardar, Budućnost, Mariehamm, Spartaks Jurmala in Samtredia, ali pa kdo od zmagovalcev 1. kroga (New Saints, Hibernians FC, Linfield, Vikungur, Santa Coloma, Alashkert, La Fiorita, Europa FC, Infonet Talin, Trepča).

Prve tekme 2. kroga bodo 11. ali 12. julija, povratne teden pozneje.

Žreb parov 1. kroga Lige Europa bo na sporedu ob 13.00, vsi trije slovenski predstavniki pa bodo tekmovanje začeli v prvem krogu, Domžale in Olimpija bosta imela status nosilcev, Gorica pa nenosilca. V prvem krogu bo v žrebu sodelovalo kar 100 ekip, UEFA pa jih bo še pred žrebom razdelila v skupine, ki bodo poenostavile žreb.