Mladinska liga prvakov, 1. krog

Zgodovinska zmaga mladincev Maribora

V sezoni 2014/2015 je bil Maribor v mladinski ligi prvakov topovska hrana, letos pa je vsaj na začetku drugače. Mariborski mladinci so namreč dobili tekmo prvega kroga lige prvakov proti Spartaku!

Uredništvo
13. september 2017, 4:00

Foto: /

- Mladinska liga prvakov, 1. krog:

MARIBOR 1:0 SPARTAK
Horvat 50.

Stadion: Lendava. Rumeni kartoni: Matko, Grajfoner; Orekhov

Maribor: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, Koblar, Horvat (od 84. Šlamberger), Matko (od 61. Grajfoner), Štor (of 46. Kukovec), Ogrinec, Žugelj, Kolmanič, Horvat. Trener: Muamer Vugdalić

Spartak: Maksimenko, Mironov, Voropaev, Volodkin, Petrunin, Ignatov, Rudenko (od 81. Kalachevskii), Orekhov, Lopatin (od 75. Gorbulin), Bakaev (od 57. Mazurov), Rasskazov. Trener: Aleksei Lunin

Mariborski podmladek (vključno z znanci iz prve ekipe Kolmaničem, Hodžićem in Ogrincem) je novo sezono mladinske lige prvakov začel v Lendavi, kjer je gostil vrstnike iz Spartaka. Rusi si hitro potrdili status favorita, saj so od začetka tekme imeli pobudo v igri. Že v tretji minuti tudi prvi strel, Cajnko je zaustavil poizkus Lopatina. Moskovčani so zapretili nato v osmi minuti, čez gol je streljal Ignatov. Cajnko je imel znova delo minuto pozneje, ko je streljal Bakaev. V 26. minuti je imel Lopatin lep položaj za strel v kazenskem prostoru, a je na srečo domačih meril mimo. Mariborčani so prvi strel sprožili v 29. minuti, poizkusil je Matko. Do konca prvega dela igre se je Maribor malce prebudil, Rusi pa so v 40. minuti prišli zelo blizu gola, Orekhov pa je streljal čez gol. 

Mariborčani so v drugi polčas vnesli pogum iz drugega dela prvega polčasa. Po prostem strelu gostov, nevaren je bil Orekhov, je Maribor zadel! Tekla je 50. minuta, za strel se je odloćil Tomi Horvat, Maksimenko pa je bil nemočen! Po golu so Mariborčani uspelo držali kontrolo nad izidom, zaprli so poti do svojega gola. V 72. minuti znova na mestu Cajnko, z volejem je poizkusil Lopatin. V 73. minuti pa super obramba Cajnka! Po podaji z desne je bil Rudenko sam pred golom, zdelo se je, da bo žoga končala v mreži, toda mariborski vratar je s pogumnim posredovanjem rešil svoj gol! Priložnost pa hitro tudi na drugi strani, Horvat je bil pred golom, bilo je nevarno, toda Rusi so se izvlekli. Maribor je tekmo zrelo pripeljal do konca in se veselil svoje sploh prve zmage v mladinski ligi prvakov!