Igor Biščan po zmagi Olimpije

Energija je zdaj pozitivna

Olimpija je z zmago presekala negativno ozračje, je prepričan njen trener Igor Biščan. Hrvaški trener kljub temu ni najbolj zadovoljen s tem, kako se je njegova ekipa obnašala po krepkem vodstvu.

Uredništvo
17. julij 2017, 9:13

Foto: SPS

Otvoritev sezone v domačem prvenstvu je ljubljanski Olimpiji uspela. Na domači tekmi proti Celju, ki v novo sezono vstopa precej spremenjeno (v primerjavi z lansko sezono oslabljeno). Trener Igor Biščan je zadovoljen s predstavo in rezultat. 

"Zadovoljen sem tako z igro kot z rezultatom. Po izpadu iz Evrope smo potrebovali kakovosten začetek prvenstva. Fantje so na najboljši način izpolnili moje želje in zahteve, na koncu smo zasluženo zmagali. Zdaj se lahko v pozitivnem ozračju pripravljamo na naslednje tekme. Mislim, da se je čutila pozitivna energija, želja skozi celo tekmo. Bili smo pripravljeni dati vse za pozitiven rezultat."

Do prvega gola, ki ga je s prostega strela dosegel novinec Goran Brkić, se je Olimpija trudila, vendar ni uspela premagati Matjaža Rozmana. Po zajetnem vodstvu je Biščana vendarle zmotilo to, kako je ekipa tekmo pripeljala do konca. 

"V takšni tekmi nekateri posamezniki pridejo do izraza. Potem smo lahko izkoristili vsako nepazljivost v nasprotnikovi obrambi. Hitro smo zabili dva gola in na nek način odločili tekmo. Vse skupaj je bilo zelo pozitivno.

Nisem zadovoljen z načinom, kako smo tekmo pripeljali h koncu. Bili smo prenervozni, nasprotniku smo dovolili prihajati do priložnosti, iz katerih bi se lahko znašli v še večjih težavah. Na koncu pa je bila zmaga povsem zaslužena
."