1. SNL, 1. krog

Olimpija obvezala evropsko rano

Po kolapsu v kvalifikacijah za ligo Europa je ljubljanska Olimpija v prvem krogu nove sezone 1. SNL pokazala boljši obraz. Prvo domačo tekmo v sezoni proti Celju je dobila z rezultatom 3:1. Evrogol Brkića.

Uredništvo
16. julij 2017, 10:20

Olimpija
3 : 1
1500 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Celje
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 0
 
2 : 0
 
3 : 0
 
 
3 : 1
Olimpija: Nejc Vidmar, Aris Zarifovič (od 84. Mitch Apau), Branko Ilić, Kenan Bajrič, Dino Štiglec, Tomislav Tomić (od 74. Nik Kapun), Stefan Savic, Goran Brkić, Ricardo Alves (od 80. Danijel Miškić), Nathan Oduwa, Issah Abass.Celje: Matjaž Rozman, Tadej Vidmajer, Elvedin Džinić, Jure Travner, Lovro Cvek, Rok Jazbec, Janez Pišek (od 82. Edin Kesić), Nikola Gatarić (od 65. Bian Paul Šauperl), Rudi Vancaš Požeg, Filip Dangubić, Jucie Lupeta.

Foto: SPS

Celjani so v preteklosti že bili mina za Olimpijo, toda ne nocoj, ko so Ljubljančani po sramoti v Evropi zmago nujno potrebovali. V prvem polčasu ni nič kazalo na uspeh domače zasedbe, ki se v zadnjem obdobju otepa predvsem kritik na račun kar 15 tujih nogometašev v ekipi. Srečanje se je začelo enakovredno, do prve omembe vredne priložnosti pa so prišli gostitelji v 17. minuti, ko je novinec Savić po podaji Oduwe streljal mimo gola. Sledil je poizkus Alvesa nekaj minut zatem, prav tako neuspešen. V 34. minuti še poizkus po podaji iz kota, branilec Zarifović je z glavo streljal čez gol. V 42. minuti pa vodstvo Olimpije. Prosti strel je mojstrsko izvedel Goran Brkić, Matjaž Rozman je bil nemočen. 

Olimpija je gol dosegla v pravem trenutku, dal ji je krila v nadaljevanju. Celjani so skušali odgovoriti preko mladega upa Piška in Vancaša Požega, toda že v 49. minuti je po protinapadu Issaha Abassa Olimpija vodila z 2:0. Kmalu je imel Abass še eno priložnost, tokrat pa je Rozman dobro posredoval. Olimpija je nato zadela še tretjič, Oduwa je podal, zadel pa Alves. Trije goli prednosti so že pomenili, da se bodo Ljubljančani veselili prve zmage pod vodstvom novega trenerja Igorja Biščana, ne glede na gol, ki ga je v 77. minuti dosegel Filip Dangubić