1. SNL, 11. krog

Olimpija s preobratom ušla Mariboru

Olimpija je doma že zaostajala proti Gorici, nato pa v zadnjih minutah preko Ricarda Alvesa izpeljala popoln preobrat, s katerim se je od svojega velikega tekmeca za naslov znova oddaljila za dve točki.

Uredništvo
1. oktober 2017, 8:29

Olimpija
2 : 1
3000 gledalcev
Sod.: Andrej Žnidaršič

Gorica
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
 
 
Olimpija: Aljaž Ivačič, Branko Ilić, Kenan Bajrič, Dino Štiglec, Mitch Apau, Dario Čanađija, Stefan Savic, Ricardo Alves, Nik Kapun, Kingsley Boateng (od 56. Nathan Oduwa), Andrés Vombergar (od 73. Leon Benko).Gorica: Gregor Sorčan, Tine Kavčič, Alen Jogan, Matija Škarabot, Jani Curk, Jaka Kolenc, Rok Grudina (od 85. Mark Gulić), Dejan Žigon (od 88. Jan Humar), Kyrian Nwabueze (od 71. Andrija Filipović), Bede Amarachi Osuji, Rifet Kapić.

Foto: nkolimpija.si

Olimpija je imela po včerajšnjem remiju v Ljudskem vrtu danes poseben motiv, saj bi ji zmaga proti Gorici  znova ponudila priložnost, da se točkovno odlepi od svojega edinega tekmeca v bitki za naslov prvaka. V ljubljanski enajsterici se je zgodila nepričakovana sprememba med vratnicama, kjer je Aljaž Ivačič zamenjal Roka Vodiška.

Gorica v  zadnjem času igra v dobri formi, kar je večkrat uspela pokazati tudi v Ljubljani. Prvič je bila nevarna že v četrti minuti preko Bedeja Osujija, ki je prodrl v kazenski prostor, a je domača obramba v zadnjem hipu preprečila najhujše. V 23. minuti je padel prvi zadetek na tekmi, pod katerega se je podpisal novinec v goriškem napadu Kylian Nwabueze, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora. Šest minut kasneje se je Olimpiji ponudila lepa priložnost za hitro izenačenje, ko je v kazenskem prostoru Dejan Žigon nepravilno zaustavil Daria Čanadžijo. Z bele točke je meril Ricardo Alves, ki pa je zadel le prečko. Isti igralec se je štiri minute pred koncem odkupil za zapravljeno enajstmetrovko, saj je s prostega strela poslal natančen predložek, po katerem je z glavo zadel branilec Kenan Bajrić.

V drugem polčasu je bila igra veliko manj razburljiva. Olimpija je nadzorovala dogajanje na igrišču, nato pa je sledil zaključek, v katerem je Gorica najprej po drugem rumenem kartonu ostala brez Matije Škarabota. Kazen je sledila skoraj isti trenutek, saj je že v naslednjem napadu Dino Štiglec natančno podal v kazenski prostor, tam pa je z glavo lepo zadel Alves in Olimpiji priigral dragocene tri točke.