1. SNL, 25. krog

Zmaji tudi v četrto brez zmage

Olimpija je pred kar 6.800 gledalci remizirala s Koprom (1:1), na tekmi polno priložnost pa je najbolj v oči bodla izjemna neučinkovitost domačih napadalcev na čelu z Nigerijcem Blessingom Elekejem.

Uredništvo
19. marec 2017, 7:49

Olimpija
1 : 1
6800 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Koper
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
Olimpija: Nejc Vidmar, Branko Ilić, Nemanja Mitrovič, Kenan Bajrič, Dino Štiglec, Alexandru Cretu (od 74. Daniel Avramovski), David Tijanić (od 62. Ricardo Alves), Denis Klinar, Kingsley Boateng (od 50. Julius Wobay), Leon Benko, Blessing Eleke.Koper: Marijan Antolović, Jan Andrejašič (od 25. Sandi Križman), Šime Gregov, Matic Paljk, Danijel Pranjić (od 71. Marko Krivičić), Toni Datković, Kevin Kokorović (od 75. Darko Lukanović), Senijad Ibričić, Courage Pekuson, Nermin Hodžić, Matej Pučko.

Foto: SPS

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je po porazu proti Rudarju napovedal, da bo kot opravičilo za slabo predstavo vstop za tekmo proti Kopru prost, poteza pa je dala odličen efekt, saj si je obračun proti Kopru v Stožicah ogledalo nekaj manj 7.000 gledalcev, kar je upoštevajoč nedavno formo zmajev sploh izjemen dosežek.

Proti Kopru je bila Olimpija veliko nevarnejša kot na prejšnjih treh tekmah, tokrat pa jo je na cedilu pustila učinkovitost, saj so številne velike priložnosti ostale neizkoriščene. Prvi so zapretil gostje iz Obale in sicer je pesti Nejca Vidmarja že kmalu ogrel Senijad Ibričić. Sledili sta dve obetavni akciji Kingsleya Boatenga, zadetek pa je padel v 19. minuti igre, ko je po predložku Nemanja Mitrović lepo zaustavil žogo in jo podal Leonu Benku, ki je dosegel šesti prvenstveni zadetek v letošnji sezoni. V 31. minuti je v domačih vrstah zapretil aktivni David Tijanić, ki je  zgrešil žogo, a se je ta odbila do Benka, ki pa je ni znal pospraviti v gol. Tik pred koncem polčasa je zobe pokazal tudi Koper, a strela Couraga Pekusona in Senijada Ibričičića nista našla poti v mrežo.

Tudi ob pričetku drugega polčasa so prvi zapretili gostje, a je Vidmar ukrotil strel bosanskega vezista Nermina Hodžića. V 50. minuti je moral domači strateg Marijan Pušnik poseči po menjavi in sicer je poškodovanega Kingsleya Boatenga zamenjal pred časom že odpisani Julius Wobay. Gostje so izenačili v 54. minuti iz akcije, ki je bila precej podobna zadetku gostiteljev. Po kotu se je žoga odbila do mladega Matica Paljka, ki je z neposredne bližine zadel za 1:1.

Pet minut kasneje je koprski vratar Marijan Antolović sijajno posredoval ob strelu Wobaya, le nekaj trenutkov kasneje pa je po podaji istega igralca novo priložnost zapravil Blessing Eleke. Nigerijec je v 70. minuti zapravil novo izjemno priložnost, ki je po lepi podaji Alexandreja Cretuja znova meril le v koprskega vratarja. Slednji se je vnovič izkazal v 77. minuti, ko je zaustavil nov strel Wobaya, Olimpija pa je vnovič povsem zatajil v 82. minuti, ko v protinapadu štirje domači nogometaši niso znali žoge spraviti za hrbet koprskega vratarja.

Do izteka srečanja so Koprčani uspeli ohraniti neodloćen izid in tako poskrbeli za novo razočaranje v vrstah aktualnih prvakov.