1. SNL, 18. krog

Triglav v Velenju šokiral Rudar

Velenjski Rudar je v 18. krogu 1. SNL poskrbel za kar velik kiks, kajti proti pričakovanjem navijačev je izgubil proti kranjskemu Triglavu, ki je zmagal prvič po enem mesecu.

Uredništvo
2. december 2017, 4:54

Rudar
1 : 2

Sod.:

Triglav
 
 
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
1 : 2
 
 
Rudar: Marko Pridigar, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Josip Tomašević, Jaka Bijol (od 46. Jakob Novak), Ilja Antonov (od 57. Milan Tučić), Anže Pišek, Leon Črnčič, Klemen Bolha, John Mary, Dominik Radić (od 73. Ilja Markovski).Triglav: Elvis Džafič, Momir Bojić (od 84. Kristjan Arh Česen), Dino Suljević, David Zec, Nejc Pušnik (od 62. David Tijanić), Dejan Robnik, Vlado Šmit (od 71. Nejc Križaj), Gašper Udovič, Matej Poplatnik, Luka Majcen, Matej Podlogar.

Foto: SPS

Triglav iz Kranja je na zadnjih dveh gostovanjih pripravil dve veliki presenečenji, saj je sklatil kar dve ekipe iz zgornje polovice lestvice. Po visoki zmagi v Novi Gorici so Gorenjci nepričakovano slavili še pri tretje uvrščenem Rudarju in si ob tekmi več priigrali kar šest točk zaloge pred zadnje uvrščenim Ankaranom.

Triglav je hrabro krenil v tekmo in si že po dobrih desetih minutah preko Dejana Robnika in Davida Zeca priigral dve priložnosti za zadetek. Rudar v prvem polčasu ni bil pretirano nevaren, tudi edini zadetek v prvem delu igre pa so dosegli gostje. To se je zgodilo po natančno pol ure igre, ko je po kotu Vlada Šmita z glavo zadel Matej Podlogar, sicer stari znanec velenjske publike. Rudar je imel tik pred koncem polčasa priložnost za izenačenje preko Johna Maryja, a je Elvis Džafić njegov strel obranil.

V tretji minuti nadaljevanja je moral Marko Pridigar posredovati po novem poskusu Podlogarja, nato pa so pobudo prevzeli gostitelji, ki so izenačili v 57. minuti, ko je po novi podaji iz kota zadel Klemen Bolha. Triglav je hitro vajeti vrnil v svoje roke, saj je le sedemnajst minut kasneje po strelu Luke Majcna Pridigar žogo odbil na levo stran, tam pa se je do nje prikradel Matej Poplatnik in jo potisnil v mrežo za svoj jubilejni deseti zadetek v sezoni. Napadalec Triglava se je tako na vrhu lestvice strelcev izenačil s Srbom Miljanom Škrbićem iz Krškega.

Že v sodniškem dodatku so eno obetavno akcijo izpeljali domači, toda pred golom Milan Tučić ni prišel do pravega strela. Džafić je žogo ujel in tako ohranil prednost svoje ekipe.