1. SNL, 1. krog

Rudar presenetljivo premagal Domžale

Marijan Pušnik je novo epizodo v svoji trenerski karieri začel v skladu z dosedanjo prakso. Njegov Rudar, ki je doživel kar nekaj sprememb, je namreč v prvem krogu 1. SNL premagal Domžale. Že prvi gol Tučića.

Uredništvo
16. julij 2017, 8:00

Rudar
2 : 1
850 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Domžale
 
 
 
 
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
Rudar: Matej Radan, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Mateo Mužek, Anže Pišek (od 75. Jakob Novak), Leon Črnčič (od 85. Dario Vizinger), Klemen Bolha, Damjan Trifkovič, Jaka Bijol, John Mary, Milan Tučić (od 56. Dominik Radić).Domžale: Dejan Milić, Matija Širok, Miha Blažič, Gaber Dobrovoljc, Tilen Klemenčič, Žan Žužek (od 70. Luka Žinko), Zeni Husmani, Jan Repas, Luka Volarič, Petar Franjić (od 46. Senijad Ibričić), Alen Ožbolt (od 59. Ivan Firer).

Foto: uradna spletna stran kluba

Domžale so samo nekaj dni po dobrem rezultatu na Islandiji neposrečeno "preklopile" na domačo sceno. V uvodnem krogu nove sezone v 1. SNL so gostovale v Velenju, kjer so z Marijanom Pušnikom pri Rudarju začeli novo ero, na nižjih finančnih obratih. Kljub temu pa je Pušnik znova uspel v tem, v čemer je najboljši. Vselej namreč s seboj prinese precej energije. 

Začetek tekme je bil po meri gostov, toda povratnik Alen Ožbolt vztraja v veliki strelski krizi. Domači nogometaši so pokazali precej želje, najbolj pa je bil nevaren prvi strelec lanske sezone John Mary, ki pa ni uspel zadeti oziroma je dvakrat posredoval Dejan Milić. V 32. minuti so domačini povedli, zadel je novinec Milan Tučić, prišlek iz Brava. Gostje so uspeli še pred odhodom na odmor izničiti prednost gostiteljev, Radan je slabo ocenil žogo, zgrešil jo je, Petar Franjić pa jo je pospravil v mrežo. 

Velenjčani so tudi v drugem polčasu igrali odločno in bili nevarni za domžalski gol. Domžalčani so očitno varčevali z močmi pred povratno tekmo z Valurjem. Sledile so kar tri priložnosti Rudarja, toda gostje so se reševali z reakcijo vratarja in izbijanjem z golove črte, Velenjčani so bili za svojo vztrajnost nagrajeni. V 88. minuti je za 2:1 zadel posojeni igralec Olimpije Jakob Novak. Žoga je zadela prečko in se odbila od tal, sodnik Nejc Kajtazović pa je ocenil, da je prešla golovo črto in priznal zadetek.