1. SNL, 8. krog

Veliko prometa, a brez zadetkov

Uvodni obračun 8. kroga prvenstva je v Velenju prinesel številne priložnosti, a sta se na koncu Rudar in Aluminij tudi ob treh vratnicah oziroma prečkah razšla brez zadetkov.

Uredništvo
8. september 2017, 9:48

Rudar
0 : 0

Sod.:

Aluminij
 
 
 
 
 
 
 
 
Rudar: Marko Pridigar, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Sandi Čoralić, Jakob Novak (od 79. Edin Junuzović), Leon Črnčič, Klemen Bolha, Damjan Trifkovič (od 88. Ilja Markovski), Jaka Bijol, John Mary, Dario Vizinger (od 57. Dominik Radić).Aluminij: Matija Kovačić, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Žiga Škoflek, Dejan Petrović (od 77. Francesco Tahiraj), Arafat Mensah Ibrahim (od 74. Alen Krajnc), Derrick Mensah (od 90. Luka Čagalj), Vedran Mesec, Mario Jurčević, Marko Nunič, Matic Vrbanec.

Foto: uradna spletna stran kluba

Velenju sta na uvodni tekmi prvega kroga po reprezentančnem premoru poti prekrižala soseda na lestvici Rudar in Aluminij. Rudar je sploh prvič v letošnji sezoni remiziral, navkjub najbolj nepriljubljenem izidu pa dobrih 500 gledalcev ni videlo dolgočasne nogometne predstave.

V prvem polčasu se je kar trikrat zatresel okvir vrat in sicer dvakrat domačih in enkrat gostujočih. V 22. minuti je prvi vajo začel Marko Nunić, ki je z roba kazenskega prostora stresel prečko, hato je takoj za njim domači vratar Marko Pridigar strel Ibrahima Mensaha vnovič odbil v prečko, hat-trick vratnic oziroma prečk pa je dopolnil še domači napadalec John Mary, ki je z glavo stresel okvir vrat.

Rudar je imel naslednjo veliko priložnost v 65. minuti, ko je po kotu mladi up Jaka Bijol žogo podaljšal pred gol, tam pa jo je z zgolj štirih metrov Dominik Radić poslal čez gol. V nadaljevanju drugega polčasa je Rudar zapretil preko Jakoba Novaka in Johna Maryja, v 78. minuti pa so bili znova nevarni tudi gostje, ko je Pridigar ubranil strel neoviranega Francesca Tahiraja.

Rudar bo v zadnjem krogu prve četrtine prvenstva gostoval pri Triglavu, Aluminij pa bo doma pričakal Ankaran.