1. SNL, 10. krog

Ankaran premagal Triglav in ga prehitel

Ankaran ni več najslabša ekipa 1. SNL. Po dvoboju dna prvenstvene razpredelnice v Kranju so nogometaši iz Ankarana zdaj pred Triglavom, ki so ga premagali s 3:1.

Uredništvo
23. september 2017, 3:17

Triglav
1 : 3
450 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić

Ankaran Hrvatini
 
 
 
0 : 1
1 : 1
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 3
 
 
Triglav: Elvis Džafič, Kristjan Arh Česen, David Zec, Dejan Robnik, Alen Krcič, Matic Kopač, Vlado Šmit, Igor Bukara (od 65. Ožbej Kuhar), David Tijanić (od 76. Nejc Pušnik), Matej Poplatnik, Tom Žurga (od 67. Luka Majcen).Ankaran Hrvatini: Primož Bužan, Luka Badžim, Jan Pahor, Gal Primc, Johan Nkama Chinwendu, Emir Burkič, Mihovil Klapan, Erik Gliha, Vinko Cerovec, Bradley Meledje (od 80. Timotej Mate), Tim Vodeb (od 92. Tin Karamatić).
Ankaran je v 10. krogu 1. SNL slavil svojo prvo zmago. Triglavani so sicer pokazali željo na zčaetku tekme, toda po 25 minutah so že zaostajali, ko je zadel Burkić. Ankaran v prvem delu igre sicer ni bil nevaren, toda Gorenjci so bili premalo odločni. So pa uspeli poravnati izid še pred odmorom, in sicer v 41. minuti srečanja, po prekršku Nkamaja je enajstmetrovko uspešno realiziral Matej Poplatnik.

Meledje in Bužan sta odprla drugi polčas z vsak po enim strelom, toda izid se ni spremenil. Po uri igre so Primorci vodili z 2:1. Izvedli so protinapad, podajalec je bil Vodeb, strelec pa Cerovec. Nogometaši Triglava so poizkusili izenačiti, toda žoge niso uspeli spraviti čez črto. Je pa to uspelo gostom, ki so preko Mateja v 85. minuti zadeli za končnih 3:1.