Siniša Brkić bo športni direktor in trener

Brkić zamenjal Žlogarja

V taboru Triglava so potrdili odhod Tončija Žlogarja, ki je tako postal druga trenerska žrtev nove sezone v 1. SNL. Njegov položaj bo zasedel aktualni športni direktor kluba Siniša Brkić.

Uredništvo
25. september 2017, 5:58

Foto: SPS

Poročali smo že, da je nekdanji reprezentant Anton Žlogar izgubil zaupanje vodstva kranjskega Triglava, ki je po porazu proti Ankaranu zdrsnil na zadnje prvenstvene lestvice v 1. SNL. V taboru gorenjskega prvoligaša so potrdili Žlogarjev odhod, vmes pa že naznanili njegovega naslednika in sicer je taktirko prevzel Siniša Brkić, ki je trenutno v klubu opravljal vlogo športnega direktorja.

"Večkrat smo poudarjali, da smo klub, ki da priložnost tako trenerjem kot igralcem. Tako je bilo tudi s Tončijem. Imel je mir, spodbudno okolje in pogoje, da bi lahko naredili nekaj več. Žal se ni izšlo. Seveda ni odgovornost samo njegova, je pa večinska. Trenutno ekipa ne daje tega, kar zmore in kar je dajala v lanskem letu. Navajeni smo bili zmagovati, krivulja uspehov je bila obrnjena navzgor. Zdaj se je obrnila in po zadnji tekmi je uprava sklenila, da je aktualni trener ne more več obrniti. Tonči je izjemen trener in odlična osebnost. Verjetno predobra za posameznike v ekipi, ki potrebujejo trdnejše usmeritve pri delu. Vse bi bilo drugače, če bi se prvih nekaj tekem obrnilo nam v prid. A stavili smo na mlado ekipo, ki jo je potrebno voditi. Do zdaj nam to ni najbolje uspevalo. Sam lahko dam Tončiju samo javno priporočilo. Je delaven, študiozen, zavzet in upam, da kmalu najde novega delodajalca. Kljub slabšim rezultatom nam je pomagal razgaliti naše slabosti in želim si, da jih čimprej popravimo. Njemu pa vse dobro, klubska vrata so mu vedno odprta," je za klubsko spletno stran povedal predsednik Triglava Beno Fekonja.

Brkić bo po odhodu Žlogarja, ki ga je sam imenoval za svojega naslednika, moštvo prvič vodil proti Mariboru.

"Zelo mi je žal, da se zgodba s Tončijem ni izšla po željah. Je izjemen trener in človek, zagotovo smo dobili iskrenega prijatelja, ter vsekakor ni edini krivec, da je rezultat izostal. Zahvaljujem se mu za ves trud, ki ga je vložil in nadejam se, da bova še kdaj sodelovala. Nogomet je včasih krut, rezultat je merilo in nekaj smo morali storiti, da se vrnemo na pravo pot. Odslej nas zanima le rezultat, nogometaše po tekmi z Mariborom čaka peklenski reprezentančni premor in nihče ne bo deležen popuščanja,"
 je povedal Brkić.