1. SNL, 9. krog

Triglav znova praznih rok

Triglav je prvo četrtino prvenstvo sklenil brez zmage. Na razmočenem igrišču v Kranju je doživel že četrti zaporedni poraz; tokrat je bil z 2:1 boljši Rudar iz Velenja.

Uredništvo
16. september 2017, 4:50

Triglav
1 : 2
300 gledalcev
Sod.: Roberto Ponis

Rudar
 
 
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
Triglav: Elvis Džafič, Kristjan Arh Česen, David Zec, David Tijanić (od 71. Ožbej Kuhar), Dejan Robnik, Nejc Križaj, Vlado Šmit, Gašper Udovič (od 54. Nejc Pušnik), Matej Poplatnik, Tilen Mlakar (od 55. Luka Majcen), Tom Žurga.Rudar: Marko Pridigar, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Sandi Čoralić, Leon Črnčič, Klemen Bolha, Jaka Bijol, Ilja Antonov, Damjan Trifkovič (od 85. Dario Vizinger), John Mary (od 46. Edin Junuzović), Milan Tučić (od 76. Jakob Novak).

Foto: uradna spletna stran kluba

Nogometaši Triglava so v prvo četrtino sezone,v kateri so lahko spoznali vse svoje tekmece v 1. SNL, sklenili s štirimi zaporednimi porazi in brez ene same zmage. Če je bil vtis Gorenjcev po drago prodani koži proti Mariboru in točki proti Olimpiji še dokaj pozitiven, so zadnji tedni pokazali, da bo Triglav zelo težko držal korak v prvoligaški druščini.

V Kranju so bili na razmočenem igrišču boljši nogometaši Rudarja, ki so povedli v 35. minuti, ko je s petnajstih metrov zadel Leon Črnčič in tako kaznoval slabo odbito žogo kranjskega vratarja Elvisa Džafića. V prvem polčasu je imel Rudar še dve priložnosti in sicer preko Johna Maryja in Ilje Antonova, a je ostalo pri vodstvu gostov z 1:0.

Rudar je drugi zadetek dosegel v 73. minuti, ko se je po dolgi podaji mladi Milan Tučić sam znašel pred Džafićem in ga v drugem poskusu premagal. To je bil že tretji prvoligaški zadetek mladega Ljubljančana, ki v letošnji sezoni premierno nastopa v prvoligaški konkurenci.

Triglav je poraz ublažil šest minut kasneje, ko je po podaji Luke Majcna zadel Nejc Pušnik in se veselil svojega prvenca v prvi ligi.

Rudar je v Kranju prvič v letošnji sezoni slavil v gosteh, pred preostalimi tekmami devetega kroga pa se ja začasno znova povzpel na četrto mesto na lestvici.