Med Triglavom in Domžalami se še vedno iskri

Krcić: Balkovec me je udaril s komolcem!

Izključitev Alena Krcića na obračunu proti Domžalam je dobila nadaljevanja. Nogometaš Triglava trdi, da ga je Jure Balkovec z vso močjo udaril v prsni koš, Triglavani pa trdijo, da so bili predmet vulgarnih žaljivk sodnika Roberta Ponisa.

Uredništvo
27. november 2017, 9:26

Foto: /

Izjavi Domžal o dogodku na sobotni prvenstveni tekmi v Kranju, je sledil dolg odgovor iz tabora Triglava. Sodnik Roberto Ponis je na omenjenem srečanju izključil domačega nogoemtaša Alena Krcića, ki je bil izključen po teatralnem padcu Jureta Balkovca, pri čemer v taboru Domžal poudarjajo, da posnetek zavaja in da naj bi Krcić predtem Balkovca udaril v rebra.

Krcić demantira beseda svojega kolega iz vrst Domžal in pojasnjuje svojo plat zgodbe.

"Postavljali smo blok za Darka Zeca, ko pa sem sem približal Balkovcu, me je na vso moč s komolcem udaril v prsni koš, kar so videli njegovi soigralci in Darko ter David Zec, ki sta stala za menoj. Izemnjala sva nekaj besed, prijel sem ga, da bi se izognil udarcem, prišlo je do nekaj odrivov, ko pa je sodnik pogledal stran, se je iztrgal in ulegel na tla. Kot nazorno kaže posnetek. Bili so stiki, a daleč od tega, da bi moral kdo pasti po tleh," je za spletno stran Triglava povedal Krcić.

V taboru Triglava so še sporočili, da se bo klub na izključitev Alena Krcića pritožil, v daljši izjavi za javnost pa so se Triglavani lotili tudi vloge osrednjega akterja sobotne tekme, sodnika Roberta Ponisa. Pri Triglavu so prepričani, da so bili poleg izključitve Krcića grobo oškodovani še v vsaj treh primerih, še posebej zanimiva pa je opomba, da je Ponis verbalno žalil nogometaše Triglava!

"Najbolj pa boli odnos glavnega sodnika do nogometašev na igrišču. Se zavedate, da je glavni delivec pravice igralcem govoril "pu** k***c" in podobne žaljivke ter jih poniževal skozi vso tekmo? Njegova priljubljena "tarča" so bili celo najmlajši igralci našega moštva... Kakšno sporočilo nam to daje? Javno postavljamo vprašanje: "Si upa sodniška organizacija vsaj klubu posredovati uradno stališče o zadnji tekmi, če ga že noče javno objaviti? Nam, ki še verjamemo v dobro nogometa, bi to veliko pomenilo." In pa, bo Balkovec za svoj vložek kaznovan," se sprašujejo pri Triglavu, in dodajajo.

"Kako pridemo do enakopravnega položaja? Z rezultati? Delamo na tem! Morda z neprestanim iskanjem teorij zarote, z grozečimi zapisi funkcionarjev na socialnih omrežjih, huliganskim vedenjem funkcionarjev na rezervni klopi, kar je, poleg dveh naslovov državnega prvaka, značilno za naše zadnje tekmece? Ne, na to ne pristanemo."