Srečko Katanec ne bo selektor Kosova

Do junija ne bom treniral

Nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec je kosovskim medijem razkril, da do junija oziroma julija prihodnjega leta ne bo treniral. Vodenje reprezentance Kosova ga ne zanima.

Uredništvo
13. oktober 2017, 10:07

Foto: SPS

Mediji na Kosovu so v zadnjem tednu nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca večkrat navedli kot potencialnega novega selektorja izbrane vrste Kosova, ki je po odhodu njenega prvega selektorja v zgodovini te reprezentance Alberta Bunjakuja trenutno brez trenerja. Katanec se je oglasil kosovskemu časniku Gazzetta Express in odločno zatrdil, da ne bo novi selektor najnovejše članice evropske nogometne zveze.

"Ravnokar sem končal delo s slovensko reprezentanco in zdaj načrtujem počitek. Z ljudmi iz Kosova nisem bil v stikih. Najverjetneje bom v mirovanju do junija ali julija prihodnjega leta," je omenjenemu časniku povedal Katanec, ki je priznal, da reprezentanci Kosova - ta je v kvalifikacijski skupini s Hrvaško, Ukrajino, Islandijo. Turčijo in Finsko osvojila le eno točko - ne ve veliko.

"Nisem spremljal Kosova, zato ne morem podati analize. Upal pa bi reči, da ima Kosovo za ekipo, ki je prvič nastopila v kvalifikacijah, povsem solidno moštvo," je povedal Katanec.

Kosovski mediji poročajo, da je eden od kandidatov za prevzem vodenja izbrane vrste tudi nekdanji selektor izbrane vrste Turčije Fatih Terim.