Prijateljska tekma

Remi s Savdsko Arabijo

Slovenska "ligaška" reprezentanca se na prvi prijateljski tekmi v Abu Dhabiju ni proslavila, Savdska Arabija je bila predvsem v prvem polčasu boljši nasprotnik. Tekma se je končala z izidom 0:0.

Uredništvo
10. januar 2017, 4:46

Foto: SPS

- Prijateljska tekma:

SLOVENIJA 0:0 SAVDSKA ARABIJA

Stadion: Sheikh Zayed Sports City. Rumeni kartoni: Al Abid, Al Faraj; Vuk, Širok. 

Slovenija: Sorčan, Klinar (od 46. Širok), Delamea Mlinar, Blažič, Sikošek, Majer (od 67. Lotrič), Vetrih, Zajc (od 59. Kronaveter), Podlogar (od 46. Matjašič), Pučko (od 89. Arčon), Vuk (od 46. Bratanović). Selektor: Srečko Katanec

Savdska Arabija:
Al Ovais, Havsavi, Al-Faraj, Al Šehri, Al Sahlavi, Al Haibri, Fallatah, Al Šahrani, Al Jasim, Al Abid. Igrali so še: Al-Shamrani, Aldawsari, Al Mogahwi, Al Ruwaili, Al Harbi. Selektor: Bert van Marwijk

Končana je prva od dveh prijateljskih tekem, ki ju bo slovenska "ligaška" reprezentanca odigrala v sklopu turneje na bližnjem vzhodu. V Abu Dhabiju je prvi polčas obračuna pripadel Savdski Arabiji, ki jo vodi bivši nizozemski selektor Bert van Marwijk. Slovenska reprezentanca je delovala neuigrano, s precej napakami v igri, Savdska Arabija je bila bližje golu, zatresla se je namreč celo slovenska prečka. Savdska Arabija si je priigrala tri nevarne strele, podrejena Slovenija pa niti enega.

Katanec je ob polčasu opravil tri menjave in Slovenija je v drugem polčasu zaigrala bolje. Vratarja Al Ovaisa sta "ogrela" Bratanović in Matjašič ter nato še Zajc, ki je svoje mesto potem prepustil Kronavetru. Slovenski vratar Grega Sorčan je imel sicer tudi v drugem polčasu nekaj dela, svoj gol pa je uspel ubraniti. Slovenija bi lahko povedla v 78. minuti, ko je branilec Antonio Delamea Mlinar z glavo streljal mimo gola. Proti koncu je nasprotnik znova pritisnil, toda brez prave nevarnosti za slovenski gol.