UEFA bo danes določila skupine novoustanovljenega tekmovanja

Slovenija čaka na nasprotnike v ligi narodov

Na sedežu UEFA bodo danes ob 12.00 izžrebali pare novoustonovljene lige narodov, ki bo nasledila prijateljske tekme in udeležecem celo omogočala, da si zagotovijo vstopnico za Euro 2020.

Uredništvo
24. januar 2018, 8:39

Foto: SPS

UEFA bo danes izžrebale pare skupin novoustanovljene lige narodov, ki so jo veljaki evropske krovne nogometne zveze potrdili septembra lani. To tekmovanje bo reprezentance razdelilo v štiri manjše lige, v katerih bodo ekipe delegirane glede na svoj rang, Slovenija pa je tako padla v tretjo jakostno ligo oziroma ligo C. Liga narodov bo nasledila termine, ki so bili doslej rezervirani za prijateljske tekme, poleg tega pa bo udeležence skušala stimulirati tudi tako, da si bodo lahko preko lige narodov izborili štiri vstopnice za evropsko prvenstvo leta 2020. Štiri vstopnice bodo pripadle štirim zmagovalcem lig, playoff pa bo na sporedu od 26. do 31. marca leta 2020.

Skupina C

Prvi boben
MADŽARSKA
ROMUNIJA
ŠKOTSKA
SLOVENIJA

Drugi boben
GRČIJA
SRBIJA
ALBANIJA
NORVEŠKA

Tretji boben
ČRNA GORA
IZRAEL
BOLGARIJA
FINSKA

Četrti boben
CIPER
ESTONIJA
LITVA

Prvi del skupinskega dela tekmovanja bo med reprezentančnimi premori septembra, oktobra in novembra letos. Reprezentance v vsaki skupini bodo igrale tako doma kot v gosteh vsaka z vsako. Zmagovalca lige narodov bo dal mini turnir štirih zmagovalcev skupin lige A s polfinalom in finalom. Turnir bo junija 2019. Zadnjeuvrščene ekipe iz vsake skupine in lige bodo nazadovale v nižjo ligo (štiri iz A v B, štiri iz B v C in štiri iz C v D), zmagovalke pa bodo napredovale (iz D v C, C v B in B v A).