Rudar ni uspel niti na zadnji, sramotno sezono je končal s točko proti Bravu

Bravo je v letošnji sezoni presegel vsaj pričakovanja, z današnjo točko zaokrožuje svoj debitantski nastop med slovensko nogometno elito. Rudar zapira katastrofalno sezono.

Uredništvo
22. julij 2020, 5:00

Bravo
1 : 1

Sod.: Alen Borošak

Rudar
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Matevž Matko (od 66. Jaka Ihbeisheh), Vanja Drkušić (od 65. Luka Žinko), Mark Spanring, Ovbokha Agboyi, Sandi Ogrinec, Roko Baturina, Aljoša Matko, Miha Kancilija (od 54. Arafat Mensah Ibrahim), Martin Kramarič.Rudar: David Kašnik, Robert Pušaver, Josip Filipović, Gašper Jovan (od 46. Cene Kitek), Adam Vošnjak, Aljaž Krefl, Leon Črnčič, Damjan Trifkovič (od 71. Pavel Vižintin), Dominik Radić, Mičo Kuzmanović, Mateo Panadič.

(Foto: pigac.si)

Rudar iz Velenja se v drugo ligo seli kot druga ekipa v zgodovini slovenskega nogometa, ki v prvenstveni sezoni ni vpisala niti ene same zmage. Prvim je neslaven podvig uspel Dekanom, drugemu pa danes Rudarju, ki je bil na zadnji tekmi celo na pragu svoje prve zmage, a je izenačujoči zadetek prejel v 90. minuti.

Rudar je sredi prvega polčasa presenetljivo povedel, ko je po kotu s pomočjo sreče zadel mladi domači up knapov Adam Vošnjak. Slednjega je žoga ob golovi črti zadela v nogo, tudi vratar Brava Igor Vekić pa bi lahko posredoval bolje.

V drugem delu je imel Bravo rahlo terensko premoč, preko Aljoše Matka in Ibrahima Mensaha pa si je priigral tudi dve lepi priložnosti za zadetek. Tik pred koncem tekme je Rudar ostal še brez minimalnega dostojanstva, da bi sezono sklenil vsaj z eno zmago, saj je Bravo po protinapadu izenačil preko Mensaha in na koncu v svoji krstni sezoni v prvi slovenski ligi zasedel zelo solidno šesto mesto.

 
adplus-dvertising