Trener Chelseaja zviška glede na reprezentančni nogomet

Sarri: Reprezentančni nogomet je drugorazreden

Trener Chelseaja Maurizio Sarri ima zelo negativen odnos do reprezentančnega nogometa, ki ga sam ne spremlja, saj mu ne daje nobenih relevantnih informacij.

Uredništvo
12. januar 2019, 10:42

Foto: Getty Images

Trener Chelseaja Maurizio Sarri je javno povedal to, kar po njegovih besedah mislijo vsi vrhunski trenerji, a tega ne želijo izreči tudi v javnosti. Sarri je namreč priznal, da si ni ogleda niti ene tekme lanskoletnega svetovnega prvenstva, za bojkot pa se je odločil iz preprostega razloga - ker ga reprezentančni nogomet ne zanima in po njegovem mnenju ni dovolj kakovosten.

"Nisem gledal svetovnega prvenstva. Ne maram reprezentančnega nogometa, saj se iz njega ne moreš naučiti ničesar. Tako misli vsak trener, vendar nihče tega noče povedati naglas," je povedal Sarri, in nadaljeval.

"Nemogoče je ekipo pripraviti v 30 dneh. Vsaka ekipa iz mundiala bo na kateri koli tekmi gladko izgubila proti kateri koli vrhunski klubski ekipi. Mislim, da je to povsem normalno, saj imaš v klubu čas, da se organiziraš, česar v reprezentanci nimaš. Prav zato na evropskih ali svetovnih prvenstvih nikoli ne vidimo nobene organizirane ekipe," je povedal Sarri.