Krško v drugo ligo z zmago

Nogometaši Krškega so štiriletni staž v 1. SNL danes sklenili z zmago proti Gorici, ki je srečanje odigrala z močno pomlajeno enajsterico. Gorica bo obstanek reševala v dodatnih kvalifikacijah.

Uredništvo
25. maj 2019, 11:31

Krško
3 : 2
150 gledalcev
Sod.: Aleksandar Matković

Gorica
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
2 : 2
 
 
3 : 2
 
 
 
 
 
Krško: Marko Zalokar, Tomaž Zakrajšek, Daniel Štefulj, Mario Cetina, Žan Florjanc (od 46. Karlo Majić), Luka Volarič, Sandi Ogrinec (od 78. David Kovačič), Ester Sokler (od 62. Robert Jandrek), Luka Vekić, Ante Kordić, Dalibor Volaš.Gorica: Uroš Likar, Amadej Marinič, Vladimir Oršolić, Adel Halilović, Alen Jogan, Adis Hodžić, Leon Marinić (od 61. Goran Trivunović), Žan Leban (od 74. Kristjan Vodopivec Cvijanović), Nik Jermol, Mark Gulić (od 47. Kosovar Basholli), Tim Matič.

V Krškem bodo v novi sezoni gledali drugoligaški nogomet. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Krškem sta se na zadnji prvoligaški tekmi pred selitvijo gostiteljev v drugo ligo pomerili najslabši ekipi letošnje sezone. Goričani so že pred današnjo tekmo vedeli, da bodo obstanek reševali v dodatnih kvalifikacijah, zato se je goriški trener Saša Kolman odločil za močno pomlajeno enajsterico, v kateri je bila cela vrsta debitantov kot so Uroš Likar, Tim Matić, Amadej Marinič ter v nadaljevanju še Kosovar Basholli, Goran Trivunović in Kristjan Vodopivec Cvijanović.

Pomlajena Gorica je hitro povedla in sicer že  deseti minuti, ko je po podaji Leona Mariniča v polno meril nekdanji up Maribora Adis Hodžić. Krško je izenačilo v 29. minuti, ko je po podaji Daliborja Volaša z bližine zadel Luka Vekić.

V uvodu drugega polčasa je mlada goriška garda napadala vrata Krškega in bila najbližje vodstvu po strelu Leona Mariniča, ki je zadel okvir vrat. V 67. minuti je Krško povedlo, ko je po podaji še enega nekdanjega upa Maribora Sandija Ogrinca zadel Hrvat Mario Cetina. Gorica je ekspresno izenačila, saj je že v naslednjem napadu po podaji debitanta Trivunovića še drugič zadel Hodžić.

Dve minuti pred koncem srečanje je Ante Kordić natančno meril z roba kazenskega prostora in bo pomoči enega od goriških branilcev postavil končni izid tekme.

Krško se po štirih letih vrača v drugo slovensko ligo, letošnja sezona pa je v delovanju posavskega kluba razodela številne težave, zaradi katerih je pred klubom precej negotova prihodnost. Gorica bo v nedeljo izvedela ime svojega tekmeca v dodatnih kvalifikacijah, v kolikor ne bo velikega presenečenja bo to po vsej verjetnosti Tabor iz Sežane.

 
adplus-dvertising