Mura prva do točk v Sežani

Serija zmag Sežane na domačem igrišču je končana. Gostitelji so si priigrali več priložnosti, na koncu pa je bila Mura tista, ki je gostovanje na Krasu kot prva preživela neporažena.

Uredništvo
7. november 2020, 4:34

Tabor Sežana
0 : 0

Sod.: Slavko Vinčič

Mura
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Mario Zebić, Denis Kouao (od 46. Erik Salkič), Mihael Briški, Kevin Doukoure Grobry, Dominik Mihaljević, Mario Babić, Christos Rovas (od 62. Leon Sever), Aldair (od 78. Dino Stančič).Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Dragan Lovrić, Alen Kozar (od 18. Kai Cipot), Tomi Horvat, Nino Kouter, Luka Bobičanec, Amadej Maroša, Andrija Filipović (od 69. Matic Maruško).

Foto: pigac.si

Tabor iz Sežane je Muro pričakal s petimi zaporednimi zmagami, kar z drugimi besedami pomeni, da doma v novi sezoni še ni oddal niti ene točke.

V prvem polčasu je bil pred obema goloma kar živahno, nekoliko bolj nevarni pa so bili domači nogometaši, ki so nevarno pretili preko Aldairja, Maria Babića in Dominika Mihaljevića. Mura si je priigrala le eno lepšo priložnost, ko je z razdalje nevarno meril Žiga Kous.

V deseti minuti nadaljevanja je Nino Kouter zadel zunanji del mreže, najlepšo priložnost pa so si gostje priigrali v 68. minuti, ko je domači vratar Jan Koprivec dobro reagiral po strelu Amadeja Maroše.

V 80. minuti je Sežana preko Briškega dosegla gol, a ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. V 82. minuti pa je Tabor doživel nov udarec, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Marko Ristić, ki je s komolcem udaril Kaija Cipota. Številčne prednosti pa v zadnjih minutah Muri ni uspelo unovčiti.