Ničla v Murski Soboti, Maribor ima z zadnjih štirih tekem eno samo zmago

Maribor ni izkoristil današnje priložnosti za skok na vrh prvenstvene lestvice. Gostovanje v Murski Soboti je še enkrat več opozorilo na probleme Maribora v napadu.

Uredništvo
14. marec 2021, 4:33

Mura
0 : 0

Sod.: Nejc Kajtazović

Maribor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mura: Matko Obradović, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Dragan Lovrić, Matic Maruško, Tomi Horvat (od 89. Alen Kozar), Nino Kouter, Amadej Maroša (od 76. Andrija Filipović), Luka Bobičanec, Kevin Žižek (od 75. Kai Cipot).Maribor: Ažbe Jug, Luka Uskoković, Ilija Martinović, Ignacio Guerrica, Alexandru Cretu, Jan Repas, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Jan Mlakar (od 83. Felipe Santos), Gregor Bajde (od 57. Rok Kronaveter), Aljoša Matko (od 74. Marcos Morales Tavares).

Foto: pigac.si

Fazanerija, ki ima zelenico v precej slabem stanju, je danes gostila Muro in Maribor. Prvi polčas ni navdušil. Mura je bila bolj aktivna, iskala je pot do gola, vendar pravih zaključkov akcij ni bilo. Mariborčani, pri katerih je na levem boku danes prvič zaigral Guerrico in v prvem delu igre "popil" "tunel" Luke Bobičanca. Strelov v okvir gola s prvi polčas ni ponudil. 

Drugi polčas se je začel s strelom Bobičanca. Sledil je udarec Nina Koutra. Še lepša pa je bila priložnost Klemna Šturma. Bobičanec je bil še enkrat v obetavni situaciji, vendar tudi tokrat ni izvlekel ničesar. Mariborčani so menjali. Vstopil je Kronaveter, za njim Tavares in namesto nerazpoloženega Mlakarja še Felipe Santos. Saši Gajserju to ni prineslo prav veliko. Tekma, na kateri sta obe ekipi ostali veliko dolžni, resnično ni navdušila, prav tako je ponudila malo prave kakovosti. 

Dvoboj ekip, ki nista veliko tvegali, se je tako končal z neodločenim izidom. Slovenska liga, z njo pa tudi Maribor in Mura, gre zdaj na tritedensko pavzo. 
 
adplus-dvertising