Sevilla je predstavila kar dve novi okrepitvi

Sevilla kupovala v Barceloni in Ajaxu

Sevilla je na isti dan uspešno sklenila kar dva prestopa in sicer je okrepila svojo obrambno vrsto ter končala z iskanjem zamenjave za Kolumbijca Luisa Muriela. Prihajata igralca, ki imata pred seboj še dolgi karieri.

Uredništvo
12. januar 2019, 6:38

Foto: /

Španska Sevilla je v januarskem prestopnem roku precej dejavna, saj je že v začetnih dneh meseca najprej posodila Kolumbijca Luisa Muriela, nato pa pričela intenzivno iskati njegovo zamenjavo in resno razmišljala celo o nekdanjem napadalcu Reala iz Madrida Alvaru Morati. Morata se je na koncu izkazal za nerealno željo, Sevilla pa je včeraj le našla novega napadalca in sicer je novi član kluba postal dosedanji napadalec Barcelone Munir El Haddadi.

Munir je s Sevillo podpisal štiri in pol letno pogodbo, šest mesecev pred iztekom pogodbe pa je zanj Barcelona iztržila simbolično odškodnino in sicer 1.050.000 evrov. Munir je doslej kot posojen član Barcelone igral za Alaves in Valencio,  katalonski klub pa zapušča po osmih letih, saj je skozi vrata La Masie stopil že pri rosnih 15 letih starosti.

Sevilla je uspešno sklenila še en prestop in sicer je obrambna vrsta močnejša za komaj 20-letnega Avstrijca Maxa Woberja, ki se v La Ligo seli iz Ajaxa. Wober je pri Ajaxu preživel le dobro leto dni, Sevilla pa bo zanj plačala 10.5 milijona evrov odšodnine. V letošnji sezoni je Wober v vseh tekmovanjih zbral 16 nastopov, vendar pa po prihodu Daleya Blinda ni imel več zagotovljenega mesta v začetni enajsterici.