Tekma kariere Josipa Iličića! Evropa se čudi, kako je Slovenec opustošil Mestallo

Kako neverjeten igralec je Josip Iličić! Napredovanje Atalante v četrtfinale lige prvakov je danes v ozadju, Evropa se je namreč na lastne oči prepričala, da za italijanski klub igra pravi virtuoz.

Uredništvo
10. marec 2020, 10:52

Valencia
3 : 4
0 gledalcev
Sod.: Ovidiu Hategan (ROM)

Atalanta
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
 
1 : 2
2 : 2
 
 
 
 
 
3 : 2
 
 
3 : 3
 
3 : 4
 
 
Valencia: Jasper Cillessen, Jose Gaya, Mouctar Diakhaby (od 46. Gonçalo Guedes), Daniel Wass, Ferran Torres, Carlos Soler, Geoffrey Kondogbia, Daniel Parejo, Francis Coquelin (od 74. Denis Čerišev), Rodrigo (od 79. Alessandro Florenzi), Kevin Gameiro.Atalanta: Marco Sportiello, José Luis Palomino, Berat Djimsiti, Mattia Caldara, Robin Gosens, Hans Hateboer, Remo Freuler, Marten de Roon (od 45. Duván Zapata), Mario Pašalić (od 83. Adrien Tamèze), Josip Iličič, Alejandro Gomez (od 78. Ruslan Malinovski).

Foto: Getty Images

Prazna Mestalla je ponudila sterilno okolje za igranje nogometa. A to očitno ni prav veliko zmotilo Josipa Iličića, ki je že v drugi minuti srečanja Atalanti priigral enajstmetrovko. Slovenski reprezentant je sam prevzel odgovornost in zadel za vodstvo gostov. Navijači Valencie so navijali pred stadionom, nogometaši pa so jih uslišali šele v 21. minuti. Po žogi Rodriga v prostor je zadel Kevin Gameiro. Italijani so kljub prejetemu golu nadaljevali mirno. V 40. minuti so dočakali novo napako domačih, spet je na to vplival Iličić. Diakhaby je zagrešil najstrožjo kazen, spet pa je odgovornost prevzel Iličić in zadel. Z vodstvom so gostje tudi odšli na odmor. 

Španci so se trudili. Kljub zaostanku v skupnem seštevku je Valencia želela izenačiti in to ji je uspelo. Freuler je v 50. minuti stresel okvir gola, nato pa je v naslednji minuti Valencia poravnala izid, spet je zadel Gameiro, po podaji Torresa. V 67. minuti je Ferran Torres prižgal upanje, z golom za 3:2. A Atalanta je imela Josipa Iličića. V 70. minuti je na robu kazenskega prostora Kranjčan ukrotil odbito žogo, pomeril in zadel. V tem trenutku je bilo bolj ali manj jasno, da Valencii ne more uspeti. Iličić je nakazal menjavo, a je ostal na igrišču. In še dobro, da je, kajti v 82. minuti je sijajni Slovenec zabil še četrti gol na tekmi in tako pisal zgodovinsko slovenske nogometa kot prvi, ki mu je uspelo kaj takšnega. 
loading...