Čehi na krilih Schicka premagali žilavo Škotsko, morda smo že videli gol prvenstva

Škotska bo marsikaj obžalovala z današnje tekme. Ni bila slaba, bila je nevarna in ambiciozna, toda Čehi so zadeli in to dvakrat. Patrik Schick je dosegel gol, ki bo v konkurenci za najlepši gol Eura.

Uredništvo
14. junij 2021, 4:37

Škotska
0 : 2

Sod.: D. Siebert (NEM)

Češka
 
0 : 1
 
0 : 2
Škotska: David Marshall, Andrew Robertson, Liam Cooper, Jack Hendry (od 66. Callum McGregor), Stephen O'Donnell (od 80. James Forrest), Grant Hanley, Ryan Christie (od 46. Che Adams), Stuart Armstrong (od 67. Ryan Fraser), Scott McTominay, John McGinn, Lyndon Dykes (od 79. Kevin Nisbet).Češka: Tomas Vaclik, Alex Kral (od 68. Tomaš Holeš), Ondrej Čelustka, Tomaš Kalas, Jan Boril, Vladimir Coufal, Tomaš Souček, Lukaš Masopust (od 72. Matej Vydra), Jakub Jankto (od 73. Adam Hložek), Vladimir Darida (od 86. Petr Ševčik), Patrik Schick.

Patrick Schick je dosegel čudovit zadetek. (Foto: Getty Images)

Škoti so na domačem terenu odločno začeli dvoboj s Čehi in prav nič ni kazalo na to, da bodo tekmo (v rezultatskem smislu) gladko izgubili. Do 16. minute, ko je Patrik Schick prvič opozoril nase, Marshall pa je rešil svoj gol. A so tudi Škoti zapretili, preko Dykesa. Vaclik je v 31. minuti moral intervenirati, skoraj bi ga žoga preletela od bloka njegovega soigralca.

Pred odhodom na odmor med obema polčasa pa je žoga vendarle končala v mreži, zgodilo se je na škotski polovici. Patrik Schick je zadel z glavo. Vratar škotske reprezentance je bil nemočen. 

Drugi polčas se je začela s priložnostima Češke. Škoti so nato preko Hendryja prišli zelo blizu golu, tresel se je okvir gola. Potem pa ... Patrik Schick je sijajno reagiral ob osvojeni žogi, s polovice igrišča je poslal izjemno natančno žogo, ki je preletela Marshalla in končala v mreži za 2:0! To je bil zares čudovit gol. 

Po drugem prejetem golu so si Škoti neizmerno prizadevali storiti nekaj več, nekako odgovoriti. Truda jim res ne gre oporekati, toda Čehi so prednost znali zadržati, kontrolirali so preostanek tekme in se na koncu, čeprav so Škoti zbrali lepo število strelov proti golu, veselili treh točk.