Hrvaška tudi na Euru meri visoko, dobljena je ključna tekma, v spominu bo ostal Modrićev gol

Hrvaška se ne da! Po slabem začetku Eura je aktualna podprvakinja sveta spet v starem ritmu. Z zmago proti Škotski skupinski del končuje na drugem mestu.

Uredništvo
22. junij 2021, 10:50

Hrvaška
3 : 1

Sod.: F. Rapallini (ARG)

Škotska
1 : 0
 
 
 
 
 
 
1 : 1
2 : 1
 
3 : 1
 
Hrvaška: Dominik Livaković, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Joško Gvardiol (od 71. Borna Barišić), Josip Juranović, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Luka Modrić, Ivan Perišić (od 81. Ante Rebić), Nikola Vlašić (od 76. Luka Ivanušec), Bruno Petković (od 70. Andrej Kramarić).Škotska: David Marshall, Andrew Robertson, Kieran Tierney, Grant Hanley (od 33. Scott McKenna), Stephen O'Donnell (od 85. Nathan Patterson), John McGinn, Callum McGregor, Stuart Armstrong (od 69. Ryan Fraser), Scott McTominay, Che Adams (od 84. Kevin Nisbet), Lyndon Dykes.

Luka Modrić je zadel z zunanjim delom stopala. (Foto: Getty Images)

Hrvaška je v Glasgowu potrebovala zmaga, igrala pa je proti domači reprezentanci. Domačini so tekmo dobro odprli in v šesti minuti je Livaković odbijal pred Adamsom, to je že bila nevarna situacija. Isti igralec je nekaj minut pozneje meril mimo gola. Hrvaška je bila malce v krču, a le do 17. minute, ko je Josip Juranović zaposlil Nikolo Vlašića, doslej po mnenju nekaterih hrvaških medijev neupravičeno zapostavljeni nogometaš pa je zadel za 1:0. 

Hrvaška je z golom oživela. V 22. minuti je Modrić ogrozil škotskega vratarja. Pa tudi na drugi strani je bilo hitro zatem nevarno, Livaković pa je razčistil vse skupaj. Tekma je postala intenzivna, dinamična in pred iztekom prvega dela igre je ponudila še en gol. Zadel je McGregor. 

Na začetku drugega polčasa so imeli Hrvati priložnost, Gvardiol je krenil proti vratarju, ki pa je bil v tem primeru pravočasen. Škoti se niso dali, v 59. minuti je spet poizkušal McGinn. Zdelo se je, da se bo Hrvaška danes še pošteno namučila, ko je njen kapetan Luka Modrić stvari vzel v svoje roke. Iz nič je ustvaril gol. Odbito žogo je v mrežo pospravil z zunanjim delom stopala, kar je izjemno zahteven udarec, a Modrić slovi po tem, da s tem delom stopala neverjetno obvladuje žogo. 

Škoti so zdaj (spet) lovili, vendar Hrvaška ni dovolila ničesar več. Igro je vzela pod svojo kontrolo. V 77. minuti je bil zmagovalec bolj ali manj že odločen. Modrić je izvedel kot z leve strani, Ivan Perišić pa je z glavo žogo usmeril v daljši vratarjev kot za 3:1! Hrvaška je tako dosegla veliko in pomembno zmago, s katero se v izločilne boje tega turnirja uvršča kot druga reprezentanca skupine.