Nemci so hodili po robu, a so se rešili in prebili v izločilne boje

Madžarska je proti Nemčiji kar dvakrat vodila, če bi zmagala, bi Nemci končali Euro. A Elf je igral do konca, izenačil in v skupini osvojil drugo mesto.

Uredništvo
23. junij 2021, 10:22

Nemčija
2 : 2

Sod.: Sergey Karasev (RUS)

Madžarska
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
1 : 2
2 : 2
 
Nemčija: Manuel Neuer, Mats Hummels, Antonio Rudiger, Robin Gosens (od 82. Jamal Musiala), Ilkay Gündogan (od 58. Leon Goretzka), Serge Gnabry (od 68. Thomas Müller), Leroy Sane, Joshua Kimmich, Kai Havertz (od 67. Timo Werner), Toni Kroos, Matthias Ginter (od 83. Kevin Volland).Madžarska: Péter Gulácsi, Attila Fiola (od 86. Nemanja Nikolics), Loic Nego, Willi Orban, Endre Botka, Attila Szalai, András Schäfer, Ádám Nagy, László Kleinheisler (od 89. Gergő Lovrencsics), Roland Sallai (od 75. Szabolcs Schön), Adam Szalai (od 82. Kevin Varga).

(Foto: Getty Images)

Nemčija je dobro začela obračun z Madžarsko, Kimmich je udaril iz težkega položaja, Gulacsi pa je strel zaustavil. So pa zato na drugi strani iz prve prave priložnosti zadeli Madžari. Tekla je 11. minuta, ko je po podaji Sallaia z glavo zadel Adam Szalai. Nemci so iskali priključek, v 21. minuti je okvir gola stresel Mats Hummels. Za njim je bil nevaren še Ginter, Gulacsi pa je bil na mestu. 

Nemčija je prevzela niti igre v svoje roke, a brez pravih priložnosti. Havert je dvakrat zapretil, a je ostalo pri vodstvu Madžarske. 

Nemci so se vrnili po dobri uri igre. Kai Havertz, nogometaš londonskega Chelseaja, je z glavo poravnal izid. Komajda so se Nemci poveselili, že je spet padel gol. Zabil ga je Madžarska - Schafer je prišel sam pred Neuerja in dosegel gol. 

Nemčija je spet zaostajala, iskala je pot do gola, a bila premalo konkretna. V 81. minuti je imel lepo priložnost Gosens, a je žoga zletela mimo gola. Nemci so bili v težavah, a so v skladu s svojo tradicijo vztrajali in v 84. minuti prišli do izenačenja preko Leona Goretzke. Ta gol jih je rešil, priboril jim je drugo mesto v skupini in uvrstitev v izločilne boje.