Svetovno prvenstvo 2018

Brazilija Srbiji ni dovolila presenetiti

Na prvi pogled se je zdelo, da Brazilija igra z ročno zavoro. Skupaj pa so Brazilci proti Srbiji spravili dovolj, da so tekmo dobili in osvojili prvo mesto v skupini. Srbe je pokopal poceni prejeti prvi gol.

Uredništvo
27. junij 2018, 10:00

Srbija
0 : 2

Sod.: A. Faghani (IRN)

Brazilija
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
0 : 2
Srbija: Vladimir Stojković, Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov, Nikola Milenković, Nemanja Matić, Adem Ljajić (od 75. Andrija Živković), Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Aleksandar Mitrović (od 89. Luka Jović), Dušan Tadić, Filip Kostić (od 82. Nemanja Radonjić).Brazilija: Alisson, Thiago Silva, Marcelo (od 10. Luis Filipe), Joao Miranda, Fagner, Paulinho (od 66. Fernandinho), Casemiro, Willian, Coutinho (od 80. Renato Augusto), Neymar, Gabriel Jesus.

(Foto: Getty Images)

Srbija je danes potrebovala zmago in tekmo proti favorizirani Braziliji je dobro začela. V deseti minuti menjava zaradi poškodbe pri Brazilcih, Marcela je zamenjal Filipe Luis. Pri Srbih je prvi do strela prišel Kostić. Brazilija je tekmo začela precej pasivno in neambiciozno. Neymar je v 25. minuti prvič sprožil proti golu, Stojković pa je dobro posredoval. Srbi so si prvioščili veliko napako pri prvem golu, podajo Coutinha je spremljal vtekajoči Paulinho, ki je ostal brez čuvaja in tako je iz neposredne bližine premagal Stojkovića. V prvem polčasu je Aleksandar Mitrović poizkusil s škarjicami, a brez možnosti za uspeh.

Tudi v drugem polčasu se je Srbija solidno držala, a je bila v napadu premalo agresivna in konkretna. Nekaj minut so Srbi sicer uspeli napadati, pretežno po levi strani, še najbližji golu pa je bil Aleksandar Mitrović. Kazen je sledila. Brazilci so vprašanje zmagovalca tekme rešili z drugim golom, ki je padel v 68. minuti, po podaji iz kota. Najvišje je skočil branilec Thiago Silva. Brazilci so tekmo brez težav pripeljali do konca in se veselili prvega mesta v skupini, Srbija pa se od mundiala v Rusiji poslavlja. 
 
adplus-dvertising