30 tekem, 30 golov: Odlični Serhou Guirassy je na seznamu želja pri letošnjem finalistu lige prvakov

Eden daleč najbolj zaželenih napadalcev v evropskem nogometu bo letos poleti dosegljiv za relativno nizko odškodnino.

Uredništvo
24. maj 2024

Serhou Guirassy (Foto: Getty Images)

Spretni gvinejski napadalec Serhou Guirassy je blestel že v prejšnji sezoni, v aktualni sezoni pa je svojo formo pri Stuttgartu dvignil še na višjo raven. Imel je nekaj poškodb, toda v dresu nemškega kluba je na 30 nastopih v vseh tekmovanjih prispeval kar 30 zadetkov in štiri asistence, končal je kot drugi najboljši strelec Bundeslige za Harryjem Kanom.

Ni skrivnost, da ima v pogodbi vstavljeno tudi odkupno klavzulo, po kateri bi lahko Stuttgart zapustil za približno 20 milijonov evrov.

Tekom zimskega okna za prestope se je 28-letnika povezovalo z mnogimi klubi v najmočnejših evropskih ligah in zgodba se bo ponovila tudi v letošnjem poletju. Trenutno pa naj bi bil Serhou Guirassy še najbližje prestopu v Borussio iz Dortmunda.

BVB bi odkupno klavzulo zmogel brez večjih težav. Sezono je letos v Bundesligi sklenila na petem mestu, bolj uspešna je bila v elitni ligi prvakov, kjer so Nemci presenetili in se uspeli uvrstiti v veliki finale, kjer jih zdaj čaka obračun proti španskemu velikanu Real Madridu. Finale bo tokrat gostil londonski stadion Wembley, tekma bo 1. junija. 

Guirassy je v Stuttgart prestopil iz Rennesa, prej pa je igral tudi za Amiens, Köln, Auxerre in Lille.