41-letni branilec Andore je po tekmi z Anglijo na Twitterju nasmejal širno nogometno javnost

Andora je včeraj v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju gostila zvezdniško ekipo Anglije in pričakovano visoko izgubila. Je pa najboljši strelec Andore po tekmi preko socialnega omrežja nasmejal širno nogometno javnost.

Uredništvo
10. oktober 2021, 12:39

Veteran Ildefons Lima je preko Twitterja nasmejal mnoge navijače širom sveta. (Foto: Getty Images)

Angleži so na gostovanju v Andori slavili z visokih 5:0, med strelce so se vpisali Ben Chilwell, Bukayo Saka, Tammy Abraham, James Ward-Prowse in Jack Grealish. Na omenjeni tekmi je za Andoro nastopil tudi 41-letni centralni branilec, ki je z 11 zadetki najboljši strelec v zgodovini Andore in tudi rekorder po številu nastopov. Ildefons Lima ni zdržal dolgo, v 63. minuti srečanja je namreč staknil poškodbo in zapustil igrišče. Po tekmi pa je Lima našel čas, da se je preko socialnega omrežja Twitter pošalil na svoj račun.

Ildefons Lima je namreč objavil sliko hitronogega Jadona Sancha iz omenjene tekme in zraven pripisal: “Naslednjič poskusi malo upočasniti!”. Objavo je všečkalo več kot 8000 ljudi, nanjo je reagiral tudi angleški reprezentant Mason Greenwood. Eden od komentatorjev je pod sliko komentiral, da je Sancho ob prodoru iz slike izgubil žogo, in da ga je imel, vsaj v tem primeru, Lima povsem “v žepu”, kot radi pravimo v nogometu. Skoraj 42-letni Lima se je na komentar odzval z zapisom: “Res je. On je izgubil žogo, jaz pa svoje mišice!”

Na vprašanje enega od komentatorjev, če je po tekmi prejel dres krilnega napadalca Manchester Uniteda, pa je veteranski branilec odgovoril: “Nisem dobil njegovega dresa, ker Jadon Sancho še vedno teče! Poskušal ga bom ujeti pri šanku!”