'Ad hoc' prestop v La Ligi: Nolito je zamenjal klubske barve

Nekdanji španski reprezentant Nolito je še pred tremi dnevi sedel na rezervni klopi Seville, v nedeljo pa bo priložnost za igranje pričakal v novem klubu, pri katerem bo ostal do konca naslednje sezone.

Uredništvo
18. junij 2020, 2:45

Nolito se je vrnil k Celti. (Foto: Getty Images)

V španski La Liga se je čez noč zgodil prestop, ki bo osrednjega akterja, Nolita, postavil v precej nenavadno vlogo. Nolito je na prvih dveh tekmah po zagonu prvenstva v Španiji sedel na rezervni klopi Seville, že v nedeljo pa bo morebiti na zelenico stopil v majici – Celte iz Viga. Sevilla in Celta sta namreč danes sklenila dogovor za njegov prestop, in sicer je Celta izkoristila priložnost, da zaradi poškodbe Sergia Alvareza naknadno registrira igralca znotraj španskega prvenstva. Zgodba je podobna kot v primeru Danca Martina Braihwaiteja, ki je že po izteku prestopnega roka iz Leganesa prestopil v Barcelono, Nolito pa se je tako vrnil v klub, pri katerem je igral najboljši nogomet v svoji karieri.

Nolito si je na podlagi dobrih predstav v majici Celte izboril sanjski prestop v Manchester City, v zadnjih letih pa je branil barve Seville, pri kateri so ga iz začetne enajsterice izrinili mlajši soigralci. Nolito bo pri Celti ostal do konca naslednje sezone.