'Balkanski posli' na Euru: Države s področja bivše Jugoslavije prijave ena proti drugi podajajo kot za stavo, tudi tiste, ki jih ni na turnirju

Kaj imajo letos skupnega na Euru Hrvaška, Srbija in Albanija? In zakaj se vmešujeta Kosovo in S. Makedonija, ki ju sploh ni na Euru? Prijave letijo kot po tekčem traku. Užaljeni so očitno vsi.

Uredništvo
21. junij 2024

(Foto: Getty Images)

Letos so na evropskem prvenstvu v Nemčiji prisotne številne države s področja nekdanje Jugoslavije. Imamo Slovenijo, Srbijo, Hrvaško in Albanijo. Poleg pa sta, sicer v precej drugačni obliki, tudi Kosovo in S. Makedonija. S tem seveda ciljamo na številne prijave, ki so jih v prvem tednu Eura 2024 vložile balkanske države. Kot da se odvija turnir. 

Srbija je najprej prijavila Albanijo. Potem je Kosovo prijavilo Srbijo. Srbi so Albance prijavili nazaj, prijavila pa jih je tudi Severna Makedonija. Ni se še končalo, Srbi so namreč prijavili tudi Hrvate, Kosovo pa je vložilo prijavo zoper Srbije. Prav noro.

Srbija je bila s prijavo Albanije "uspešna", plačati bo treba skoraj 40.000 evrov. Plačali bodo tudi Srbi, po prijavi Kosova bo odštela skoraj 15.000 evrov.

Prijava Srbije zoper Albanije je v preiskavi, enako velja za primer, ko je Severna Makedonija prijavila Albance in prijava Srbov nad Hrvati. Najnovejša prijava prihaja s strani Kosova, usmerjena je proti Srbiji. Prav morda bo kazen doletela tudi Slovenijo. Ne zaradi prijave katere od balkanskih držav, pač pa zaradi neprimernega vedenja navijačev.

Tekma s Srbijo je bila čustvena, brez zmage smo ostali v zadnji sekundi in navijači v Münchnu so na zelenico zmetali veliko reči.