'Big Sam' čaka napadalce Olimpije: Lille je sestavil zelo zanimiv obrambni zid, ki ga tvorita 17-letni biser in nekdanji svetovni prvak

Napadalce Olimpije v četrtek čaka zelo zanimiv obračun s francoskim Lillom, ki je v letošnji sezoni sestavil zelo zanimiv tandem v osrčju obrambne vrste.

Uredništvo
19. september 2023

Samuel Umtiti (Foto: uradna spletna stran kluba)

Lille je klub, ki praviloma živi od prodaj, vendar pa je na drugi strani zelo uspešen tudi pri prepoznavanju novega talenta. Razvijanje mladih upov kot sta denimo Jonathan David ali islandski novinec Hakon Arnar Haraldsson so v središču pozornosti, vendar pa na drugi strani v Lillu zelo uspešno iščejo tudi nekoliko bolj priletne vodje, kakršna sta bila denimo Jose Fonte in Burak Yilmaz, v prihodnje pa bo to morda postal Samuel Umtiti.

Nogometaš, ki je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka, se je poleti po osmih letih vrnil v Francijo, minuli konec tedna pa je proti Rennesu debitiral v majici svojega novega kluba.

 

V Lillu od njega pričakujejo, da bo eden od vodij ekipe ter da bo mentor komaj 17-letnemu Lenyju Yoroju, izredno nadarjenemu najstniku, ki je proti Rennesu že igral z njim v osrčju obrambne vrste.

"Mladi igralci želijo poslušati in zato je delo zame lahko. Ekipa dobro funkcionira, vendar pa sem hitro ugotovil, da jih manjka več karizme ter da potrebujejo vodjo, ki bo prinesel več mirnosti. V težjih trenutkih je to bolj očitno. Vem, da moram jaz odigrati to vlogo," je po debiju povedal Umtiti, ki bo zdaj zadolžen za to, da Yoroja pomaga razviti v branilca prvega razreda.

"Vsak od nas prinaša svoje izkušnje. Jaz nisem bog. Bom spremenil vse? Ne. Tudi jaz moram poslušati soigralce. Lenyju sem povedal, da mi njegova leta niso pomembna. Morala bova komunicirati, saj zadaj vidiva vse. Ta ekipa mora postati bolj zrela," je še dodal Umtiti.