'Prerojeni' vezist Bayerja Granit Xhaka je letos v Bundesligi podrl kar tri rekorde

Odlični 31-letni reprezentant Švice ima za seboj sezono kariere pri Bayer Leverkusnu, s katerim je postal prvak Bundeslige in bo v novi sezoni igral tudi v ligi prvakov.

Uredništvo
25. maj 2024

Granit Xhaka (Foto: Getty Images)

Švicarski vezist Granit Xhaka ima za seboj odlično sezono. Lansko poletje je okrepil Bayer Leverkusen in letos je s soigralci senzacionalno osvojil naslov prvaka Bundeslige - in to brez poraza. Bayer je igral tudi v finalu lige Europa, čaka pa ga še finale DFB pokala. Xhaka ima veliko zaslug za uspehe Leverkusna, blestel je praktično v vseh segmentih.

Nekdanji član Arsenala je postal celo rekorder v treh statističnih dobrinah. Zbral je 3648 dotikov in 3259 podaj, od tega 3003 uspešnih.

Odkar se v nemškem prvenstvu beležijo dotični podatki, se s takšnimi številkami ne more pohvaliti prav noben drug nogometaš. Xhaka je odigral sezono kariere, za njegov 'preporod' pa je odgovoren trener Xabi Alonso, ki je iz ekipe izvlekel maksimum.

Alonso in Xhaka bosta tudi v prihodnji sezoni pri Bayerju in nemškega prvoligaša bomo v novi sezoni spremljali tudi v elitni ligi prvakov.