'Primer Paqueta’ je West Hamu pokvaril poletne načrte, Londončani so si obetali visoko odškodnino

West Ham je načrtoval prenovo igralskega kadra pod vodstvom novega trenerja, sredstva pa je nameraval dobiti s prodajo Lucasa Paquete, ki se je zdaj znašel pod hudimi obtožbami s strani FA.

Uredništvo
24. maj 2024

Lucas Paqueta (Foto: Getty Images)

West Ham United je sezono v Premier League letos sklenil na devetem mestu, cilj pa je bil uvrstitev v evropske pokale. Včeraj so Londončani sporočili, da bodo v prihodnji sezoni stavili na novega trenerja, delo je dobil Julen Lopetegui. Hkrati pa je včeraj West Ham dobil tudi slabo novico glede zvezdnika Lucasa Paquete, ki si je letos obetal prestop.

Brazilski reprezentant je že dlje na radarju Manchester Cityja, v igri pa je (bil?) poletni prestop za znesek med 90 in 100 milijonov evrov.

Toda Nogometna zveza Anglije (FA) je 26-letnika včeraj obtožila, da je z namernimi prekšrki zbiral kartone in na ta način vplival tudi na trg stav. Kočljive so štiri tekme v Premier League (v letih 2022 in 2023). Obtožbe so zelo resne za vse strani.

Posledično se bo City bržkone distanciral od nakupa Paquete, vsaj dokler zadeva ne bo dočakala epiloga. Zdaj ima Paqueta namreč dober teden dni časa, da poda pritožbo na odločitev FA, ki je sicer primer preiskovala že od lanskega poletja dalje. Brazilec obtožbe zanika in trdi, da si bo opral ime. Za West Ham pa to pomeni težave na več nivojih.

V prvi vrsti jih bo bolelo, ker so nameravali znesek od prodaje investiratii v preoblikovanje igralskega kadra pod vodstvom Lopeteguija.