'Šefi' Rome so videli dovolj: Daniele de Rossi je dolgoročna rešitev za klop

Iz vodstva Rome so sporočili, da bo legendarni kapetan ekipe Daniele De Rossi 'dolgoročna rešitev' za trenersko klop.

Uredništvo
18. april 2024

Daniele De Rossi (Foto: uradna spletna stran kluba)

Pri Romi so z menjavo trenerja z veliko verjetnostjo rešili sezono, ki je plula zelo nevarnim čerem naproti. Po odhodu Joseja Mourinha, ki je Romo zapustil z veliko mero grenkobe in zamer, je delo prevzel legendarni Daniele De Rossi, ki je s klubom sprva sklenil pogodbo le do izteka letošnje sezone. Romo je doslej vodil na 16 tekmah, po kar 11 zmagah, treh remijih in le dveh porazih pa je klub že dva meseca prej naznanil, da bo De Rossi tudi dolgoročno ostal trener moštva.

"Z veseljem sporočamo, da bo Daniele De Rossi trener Rome v prihodnji sezoni in tudi v bodoče. V kratkem času na mestu prvega trenerja je takoj pustil pozitiven vtis. Daniele ekipo vodi pogumno in s spoštovanjem, poleg tega pa uteleša vse simbole in vrednote tega kluba," so zapisali pri Romi.

De Rossi trenutno z Romo na lestvici Serie A zaseda peto mesto, kar bi v tem trenutku celo pomenilo uvrstitev v ligo prvakov, nocoj pa ga čaka povratna tekma četrtfinala lige Europa proti Milanu, na kateri bo Roma branila prednost enega gola s prve tekme v Milanu.