AC Milan je še kako ranljiv, Atalanta ga je po Iličićevem diktatu konkretno razbila

Italijanska Serie A bo očitno še kako napeta. AC Milan je izgubil eno najtežjih tekem - Atalanta je na San Siru poskrbela za pravo rapsodijo.

Uredništvo
23. januar 2021, 8:11

Foto: Getty Images

Atalanta je dosegla novo veliko zmago! Sobotni večer je ekipo Giana Piera Gasprinija osrečil s prestižnim zmagoslavjem na San Siru, kjer je padel vodilni klub italijanske Serie A!

Za Rossonere je to najhujši domači poraz v Serie A po maju 2017. Je pa to že drugi domači poraz v ligi letos!AC Milan je naletel na hudega nasprotnika in prejel kar tri gole! Enega od njih je dosegel razigrani Josip Iličić, ki je v 53. minuti realiziral najstrožjo kazen. Kranjčan je bil razigran, imel je tudi precej drugih priložnosti, diktiral je ritem igre in potrdil, da je v zelo dobri formi. To je bila ena njegovih najboljših tekem v zadnjem obdobju in predvsem ena takšnih, po kateri se mnogi sprašujejo, kako je mogoče, da tako odličen igralec ne igra za večji klub!

Iličić je skupaj s soigralcem Duvanom Zapato danes poskrbel za 12 strelov na gol, v istem obdobju jih je cela ekipa AC Milana zmogla le devet.

Atalanta je trenutno v nizu 14 tekem brez poraza.