AS: Braithwaite bo začel El Clasico

Trener Barcelone Quique Setien je v petek že uigraval enajsterico za nedeljski El Clasico, največje presenečenje pa se po poročanju španskih medijev obeta pri izbiri napadalnega terceta.

Uredništvo
29. februar 2020, 9:13

Martin Braithwaite bo morda zaigral na največji klubski tekmi na svetu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Igralci Barcelone so na petkovem treningu odigrali trening tekmo med seboj, španski mediji pa so prepričani, da je izbira t.i. prve enajsterice že precej dober indikator za to, s kakšno zasedbo bo trener Barcelone Quique Setien začel nedeljski El Clasico. V prvem napadu Barcelone so skupaj začeli Lionel Messi, Antoine Griezmann in danski novinec Martin Braithwaite, časnik AS pa poroča, da je predvsem slednjemu Setien namenil veliko pozornosti, saj naj bi ga nenehno opozarjal na njegov položaj ter mu dajal takšne in drugačne napotke.

AS tako trdi, da naj bi se Setien precej nagibal k kopiranju modela nekdanjega trenerja Barcelone Josepa Guardiole, ki je tekme v Madridu znal začeti brez klasičnega napadalca. Martin Braithwaite namreč ni klasični centralni napadalec, temveč gre za bolj gibljivega igralca, ki zna iskati luknje v prostoru.

V kolikor bo Braithwaite začel El Clasico, bo mesto na rezervni klopi  zasedel mladi biser iz La Masie Ansu Fati.