AS izpostavlja štiri kandidate za Čeferinovo nasledstvo: Ambicije naj bi imela tudi Luis Figo in Predrag Mijatović

Med kandidati za predsedstvo UEFA naj bi bili tudi dve nogometni legendi, ki sodita v t.i. Čeferinov krog zaupnikov.

Uredništvo
9. februar 2024

Luis Figo (Foto: Getty Images)

Novica, da Aleksander Čeferin ne bo kandidiral za predsednika UEFA po izteku obstoječega mandata, še naprej dviguje veliko prahu in že tri leta pred volitvami ustvarja vse možne scenarije, ki naj bi sledili po odhodu najvplivnejšega človeka v evropskem nogometu.

Madridski časnik AS je na podlagi svojih informacij o zakulisnem dogajanju na evropski nogometni zvezi sestavil seznam štirih imen, ki naj bi kazale ambicije po tem, da sedejo v Čeferinov sedež. Dva prihajata iz njegovega kroga, dva pa iz nasprotnega pola.

AS trdi, da naj bi mesto predsednika UEFA zanimalo legendarnega Portugalca Luisa Figa, ki je bil ves čas tesen Čeferinov zaveznik in svetovalec. Figo je tako dobro seznanjen z dogajanjem znotraj UEFA in ustreza številnim nepisanim parametrom, ki naj bi jih izpolnjeval krovni človek tako pomembne organizacije.

Mesto predsednika UEFA naj bi zanimalo tudi legendarnega črnogorskega napadalca Predraga Mijatovića, ki je bil prav tako vselej v tesnih odnosih s Čeferinom, AS pa izpostavlja še Zvonimirja Bobana, ki je Čeferinu obrnil hrbet, ter Romuna Razvana Burleanuja, ki je že v preteklosti napovedal naskok na položaj predsednika zveze.

Angleški mediji še danes tolmačijo Čeferinov nagovor ob napovedi odstopa od kandidature v letu 2027, prav Burleanu pa naj bi bil predmet Čeferinovih ostrih besed, čeprav ga v svojem nagovoru nikoli direktno imenoval.

"Tukaj je klovn iz ene od federacij, ki ves čas kliče ostale federacije in medije ter govori, da obstaja zarota. Meni osebno ali vodstvu UEFA tega nikoli ni povedal v obraz. Seznanjeni smo z njegovimi potezami o njegovem obnašanju in marsikdo se v ozadju smeji na njegov račun," je nedavno v intervjuju za The Guardian povedal Čeferin.