AS podkast, novi športni podkast

Začetek februarja so na vodilni slovenski športni televiziji Arena Sport predstavili svojo lastno studijsko oddajo V prvi vrsti in napovedali, da kmalu prihaja tudi podkast.

Uredništvo
23. februar 2024

AS podkast (Foto: Arena Sport)

Prva epizoda AS Podkasta (imenovana Kje ste fuzbalerji?!) je zdaj na voljo in je že požela kar nekaj pozornosti. V njej so se o nogometu pogovarjali Izidor Kordič, Tine Zupan, Denis Šme in Nejc Vidmar, sicer vsi poznani obrazi televizije Arena Sport. V bolj sproščenem formatu, ki ga ponuja podkast, so o zakulisju nogometa, dobrih in slabih trenerjih, mentaliteti klubov in še čem spregovorili na bolj sproščen in humoren način, ki bolje pokaže tudi njihov prijateljski medosebni odnos.

"V televizijskih oddajah se držimo bolj strogih form in standardov, ki ne omogočajo debate na tako sproščen način, brez cenzure, če lahko tako rečemo."

"Naši novinarji, komentatorji in voditelji so vsi izkušeni retoriki in se kot taki tudi predstavljajo na televiziji, AS Podkast pa jim daje priložnost, da stvari pokomentirajo tudi bolj osebno, v udobnem okolju, kjer se vedno počutiš kot da si s prijatelji na pivu. Tudi sam studio smo zasnovali tako, da odseva atmosfero dnevne sobe, domačnost," sporočajo iz Arene Sport.

AS Podkast bo izhajal vsakih 14 dni in se bo loteval vedno nove tematike z novimi gosti. Arena Sport gledalcem oz. poslušalcem želi ponuditi nekaj več od običajnega studijskega in informativnega programa ter prenosov tekem. Pogovor bo stekel o različnih športih in ligah ter sorodnih tematikah - komentiranje, financiranje, športne pravice, zanimive zgodbe in osebnosti ...

Epizode so na voljo na YouTubu in na podkast platformah Spotify, Apple Podcasts, Amazon Music in Google Podcasts.

Prvo epizodo AS Podkasta si lahko ogledate na YouTubu.