AZ je komaj zbral dovolj igralcev za pot v Italijo, nato pa šokiral Napoli

AZ iz Alkmaarja zaradi množičnih okužb znotraj moštva še dan pred tekmo ni vedel, ali bo sploh lahko zaigral proti Napoliju. Nizozemci so se na koncu le 'prešteli', odšli v Italijo in - premagali Napoli.

Uredništvo
23. oktober 2020, 10:16

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

V zadnjih dveh dneh smo v evropskih pokalih videli kar dve izjemni 'covid' zgodbi, ki sami po sebi demantirata vso teorijo. V torek je Šahtar brez desetih okuženih igralcev pripotoval v Madrid in v gosteh premagal Real, včeraj pa je dosežek podobne veličine uspel nizozemskemu AZ iz Alkmaarja, ki je še dan pred odhodom v Italijo prešteval, ali bo sploh imel na voljo dovolj igralcev za nastop na tekmi proti Napoliju.

Pravila UEFA določajo, da mora biti tekma odigrana, če ima ekipa na voljo najmanj 13 igralcev, med katerimi mora biti vsaj en vratar. AZ je na koncu v Italijo prispel brez kar 13 članov prvega moštva, zaradi česar je rezervno klop zapolnil z igralci iz mladinskega pogona, na nasprotni strani pa jim je stal močni Napoli, ki je srečanje začel s številnimi zvezdami kot so Victor Osimhen, Fabian Ruiz, Kalidou Koulibaly in številnim ostali.

AZ se je 'misije nemogoče' lotil skrajno korajžno, v drugem polčasu pa je preko Danija de Wita dosegel edini zadetek na tekmi in zabeležil eno najbolj junaških zmag v svoji zgodovini.